www.varchev.com

Alcoa Corp. – Намаляващо търсене –> спад в цената

ДЕЙСТВИЕ

This image has an empty alt attribute; its file name is image-30.png

При успешно преминаване на neckline-а, потенциален ретест и преминаване на 33.55, цената вероятно ще продължи надолу посока тренда. В този случай, добро място за поставяне на Sell поръчки е зоната под 33.55.

ФУНДАМЕНТ
Alcoa Corp е най-големият производител на алуминий в САЩ, като последните месеци компанията се представя зле предвид забавящата се глобална икономика, което ограничава търсенето на метала, използван в производството на изключително много продукти, сгради, автомобили и пр.

Основният риск пред компанията са увеличаващите се енергийни разходи и задаващата се рецесия, очакването на която, вече се отразява в търсенето. Друг риск за печалбите на компанията е изобилното предлагане от страна на руски производители, които снабдяват борсите с метала.

Поради тези причини близкото бъдеще не изглежда добре за компанията, която предупреждава, че цените на енергията я притискат осезаемо, а постоянните затваряния в Китай предизвикват спад в приходите от такъв голям пазар.

Много производители на метали призовават Лондонската борса за метали и политиците да сложат някакви ограничения на търговията с Русия, с цел да повишат цените и да облекчат фирмите. Това обаче засега остава само желание. Лондонската борса не е сигурна, че идеята е добра, но ситуацията трябва да се наблюдава за сигнали на промяна, тъй като ще се отрази на цените, както на металите, така и на компаниите производители.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-32.png

В приходите на Alcoa се очаква съвсем малко повишение тази година и понижение през 2023 г. EPS също се понижава както за тази, така и за следващата година.

Банковите оценки са 50/50 buy vs hold, което сигнализира за несигурност относно развитието на компанията, а 50-те процента buy вероятно са резултат от пониженията в цената, правещи компанията потенциално привлекателна в дългосрочен план.

Daily EPS се движи под цената, което също не е добра новина и би могло да привлече повече продажби от страна на инвеститорите.

ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗ

Седмична графика: Цената се движи в дългосрочен низходящ тренд и тества 200МА за подкрепа. След rebound и успешен тест на диагоналната съпротива и хоризонтала около 43.10, цената продължава отново надолу за вероятен ретест и потенциален пробив на плаващата средна. Sequential принтира 1-ца, което индикира начало на нов низходящ импулс, който може да изтласка цената под подкрепата около 30-33 за продължаване на основния тренд.

Дневна графика: Цената се покачва временно формирайки потенциален “флаг”. Sequential започва броене и достига до 3, вещаейки по-нататъшно низходящо движение. Предпоследният бар показва Sell поръчки в зоната около горния диагонал на тренда и 50МА, като след това цената продължава осезаемо надолу, потвърждавайки спада. При преминаване на neckline-а на формацията, цената ще продължи надолу. Вероятен е тест на дъното около 33.55, който да забави понижението, но след успешно преминаване на нивото, цената ще продължи тренда, потенциално достигайки долния му диагонал.

АЛТЕРНАТИВЕН СЦЕНАРИЙ

This image has an empty alt attribute; its file name is image-30.png

Алтернативно цената би могла да се повиши след първоначалния спад като премине горния диагонал. Това вероятно би я отправило допълнително нагоре към хоризонталната съпротива и плаващите средни. Ако цената успешно премине тези нива, вероятно ще има по-дългосрочно повишение. Затова зоната около и над хоризонтала 43.10 е добро място за Stop-loss поръчки.

Катализатор за този сценарий би могло да бъде ограничение в търговията с руски метали на LME или подобни санкции срещу Русия, които да ограничат предлагането за метала и да повищат цената на американския алуминий.


 Dealer Vladimir Ivanov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW