www.varchev.com

Анализ на Schneider Electric SE – потенциално продължение на низходящия тренд

Schneider Electric SE (SU.PA)

Sector: Industrials
Industry: Specialty Industrial Machinery

Посока на анализа: SHORT

Schneider Electric SE специализирана в цифрова автоматизация и управление на енергията. Работи в два сегмента, управление на енергията и индустриална автоматизация. Компанията предлага продукти за поддържане на шини и кабели, прекъсвачи и превключватели, контактори и защитни релета, продукти за електрическа защита и управление, софтуерни решения за управление на енергията, превключватели, защита от пренапрежение и продукти за кондициониране на мощността, продукти за мониторинг и контрол на мощността, качество на електроенергията и мощност.

(SU.PA) 1D CHART

Имаме пробив на основния възходящ тренд с успешен беариш ретест, което сигнализира за началото на нов основен тренд.

Последното покачване се дължи на новината че Schneider Electric SE се съгласи да продаде руското си подразделение на местния ръководен екип, но дългосрочно това е негативно за компанията защото ще намали печалбата. Това дава добра възможност за позициониране short.
В подкрепа към посоката, днес имаме индикация от секуеншъл за край на възходящия цикъл, което съвпада със задържането на цената под диагоналната съпротва на низходящия канал.

Имаме спад на Volume и възходящо движение, което сигнализира за намаляващ интерес към покупки около тези нива. Допълнителен натиск оказва и 100 периодната a 23.6% фиб ниво играе ролята на съпротива.

Консенсусните оценки на банковите анализатори се понижават, както и 12 месечния прайс таргет, който за момента предполага 16% потенциална възвръщаемост за 12 месечен период. Имаме неутрални и негативни оценки от някои големи, познати имена, като Deutsche Bank, Jefferies, Citi и Goldman Sachs.

Очакванията за печалбите през първата половина на годината задържат сходни нива от миналогодишната втора половина, с очакване за леко повишение през втората половина на тази година. Очакваната печалба на акция, за първата половина на годината задържа същите нива от втората половина на миналата година с очакване за повишение през втората половина на 2022 г. и спад през 2023г.

Аджъстед EPS на дневна база показва колебания в оценката с индикации за понижение, което може да окаже влияние на цената в краткосрочен план.

Алтернативно пробив във възходяща посока ще тригира стоп лосовете на шорт позициите и ще предизвика по-агресивни покупки, което ще даде шанс на биковете да възтановят изгубените нива и потенциално да пробият обратно във възходящия канал.

Стоп лос зоната поставяме извън низходящия канал и над последния формиран връх, премерена спрямо големината на марджн акунта.


 Dealer Anatoliy Pavlov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
chat with dealer
CALL NOW