www.varchev.com

Apple – Занижено търсене = по-ниски цени

Компанията намали темпа на производство на новия iPhone 14 днес, което предизвика притеснения относно търсенето и се отрази под формата на спад в цената на акциите. Компанията повишава цените на новия iPhone в Германия и Англия, както и на някои от дигиталните си продукти. Предвид вече високата инфлация, повишението може да откаже потребителите от нови покупки и да засили притесненията относно търсенето.

Инфлацията ще се отрази на покупателната способност на потребителите, които изглежда вече се поколебават относно нуждата да притежават най-новото устройство на Apple, особено при по-високата му цена на някои ключови пазари за компанията. Това може да доведе до понижаване в продажбите и следователно приходите за компанията.

На седмична графика цената е образувала връх около 176.15, след което пада под 50 МА и тества 100 МА. В момента цената е под 23.6% на Фибоначи и Sequential e принтирал 5-ца, което би могло да сочи към продължаване на низходящото движение. Предходният бар е с дълга сянка отгоре, което индикира успешен тест на 50 периодната като силна съпротива.

На дневна графика цената формира низходящ тренд, достигнала е нивото около 145, тества го успешно и се отправя нагоре към горната граница на тренда. Sequential е образувал 4-ка – сигнал за потенциално продължаване на низходящото движение.

При достигане на горния диагонал на тренда, цената вероятно ще се отблъсне от нивото, което ще съвпадне и със 100 МА и ще продължи надолу. Мястото е добро за поставяне на Sell поръчка.

Алтернативен сценариий: Цената може да продължи нагоре над тренд линията и да формира нов възходящ тренд. При преминаване на 23.6% на Фибоначи и успешен тест, цената би могла да продължи нагоре. Тогава Stop-loss зоната ще бъде около и над нивото от 156.62.

Очаква се леко повишение в печалбите за четвъртото тримесечие, и по-голямо такова за 2023г. При EPS се очаква леко повишение, което може би няма да се отрази твърде много на цената.

Банковите оценки са предимно buy и target цената е над настоящото й ниво, но тези оценки са дългосрочни и не отразяват добре скорошните очаквания.

Daily EPS графиката показва, че цената все още е над индикатора, което може да я привлече допълнително в низходяща посока.


 Dealer Vladimir Ivanov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW