www.varchev.com

AXA SA – Застрахователния сектор на фокус при затягане

Застрахователите се очаква да спечелят от световното затягане на паричната политика. Колкото по-висок е лихвеният процент, толкова по-голям е растежът на застрахователните компании. Те са принудени да държат висококачествен дълг в портфейлите си, за да подкрепят застрахователните си полици. Техните основни инвестиции са в облигации.

Очакванията за приходите на компанията са възходящи до края на тази и през следващата година, а EPS-а сигнализира за намаляване на разходите, което ще окаже положително въздействие на акциите на компанията.

Технически, основната тенденция е възходяща, а пробива на корективния канал, предполага ново покачване за тест на най-високите нива около 27 / 29 / 31. Цената все още се намира около долната граница на основния тренд, което дава възможност за добро R/R позициониране.

Очаквам баунс от текущите нива, като в подкрепа към това Sequential е към края на низходящия цикъл с принитрана 8-ца, а DeMarker Ocillator е охладен след пробива. 65 SMA за сега действа като подкрепа, съвпадайки с външната част на низходящия канал и диагоналната подкрепа от новоформиралият се възходящ тренд, в допълнение цената е около 50.0% фибо и баунс от текущото ниво ще сигнализира за здравословна корекция преди продължение във възходяща посока.

Банковите анализатори са позитивни към компанията и задържат 12 месечния прайс таргет около най-високите нива с очаквана възвръшаемост около 27%. Банковите трейдъри са с дългосрочен поглед, което говори добре за бъдещето на компанията. Големи имена като Credit Suisse, Deutsche Bank, BNP, Barclays, JPM, Jefferies, Citi, Morgan Stanley.

Adjusted EPS на дневна база се повишава през последните сесии съвпадайки с пробива. Вероятно цената ще бъде привлечена към по-fair price във възходяща посока в краткосрочен план.

Market Profile графиката ни дава потенциално breakout ниво около 25.63 където обемите рязко спадат и цената ще може да се движи във възходяща посока по-лесно. За сега тества долната Value area, където има вероятност да видим баунс поради високите обеми около нивото.

Алтернативен сценарий:
Пробив на текущия възходящ канал и влизането обратно в предходната низходяща тенденция ще сигнализира за слабост и ще създаде, така наречения Bull trap, което ще тласне цената до най-ниските нива за годината.

Стоп лос зоната е под последното дъно извън възходящия канал, премерена спрямо големината на марджин акаунта.


 Dealer Anatoliy Pavlov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW