www.varchev.com

BAC – негативния фундамент е положителен

Федералния резерв, планира да държи лихвените проценти високи, докато инфлация не покаже солидни признаци че намалява. На срещата другата седмица, се очаква ново повишение на лихвените проценти, като залозите за ново увеличение от 75 базисни пункта се увеличават все повече. Въпреки че високите лихвени проценти са негативни за икономиката, те се отразяват положително на банковия сектор, поради по-високите заеми.

Цената все още консолидира след пробива, като вече имаме възходящо броене от секунешъл. Очаквам движението да продължи нагоре с потенциална формация на нов възходящ канал.

Пробитата 100 периодна пълзяща средна, очаквам да даде допълнителен тласък на цената нагоре. Съпротива в момента оказва нивото при 35/ фиб(23.6%), като очаквам цената да се задържи над него. Демаркър е в неутрална зона, като поради подобряващия се фундамент, очаквам да навлезе в overbought територия, което ще отрази нарастващия интерес от страна на биковете. Очаквам цената да продължи нагоре, като съпротивата при 39/ фиб(38.2%).

С по-високите лихвени проценти, се очаква компанията да увеличи своите приходи през следващата година, като увеличението ще започне още тази година. Данните за EPS също сочат увеличение. В средносрочен план това ще има положително влияние на цената.

Банковите очаквания са, че 12 месечен план цената ще се покачи до 42, като това е около 19% повишение от сегашните стойности.

Adjusted EPS отразява сегашната консолидация.

Както при повечето банки, пазарната капитализация тази година е намаляла, като това отразява спада на пазарите в САЩ тази година. С очакваните по-високи приходи, най-вероятно банката ще възвърне своята пазарна капитализация.

Нетните печалби на банката се завръщат към предишни стойности. Ако имаме предвид очакванията за увеличение на приходите през следващите две години, най-вероятно нетните печалби ще се подобрят, като очаквам да надминат върха през 2018г.

Множителите на компанията са сравнително ниски, като се очаква да останат на тези нива. Това предполага че банката е правилно оценена, въпреки очакванията за по-високи приходи.

Забелязва се леко увеличение в шорт интереса на фона на падащата цена тази година. Очаквам поради подобряващия се фундамент, късите продавачи да започнат да покриват позициите си, което ще даде възходящ импулс на цената.

Очаквам стойностите на WACC, да намалеят през следващата година, подобно на периода 2018-2020г., преди лихвените проценти отново да паднат. В дългосрочен план, това ще има положително влияние на банката.

Като цяло, очаквам цената да продължи нагоре, поради подобряващия се фундамент и високите лихвени проценти. Очаквам срещата на ФЕД другата седмица, на която ще се реши колко голямо ще е следващото увеличение на лихвените проценти. Независимо какво ще бъде увеличението, то ще се отрази положително на банката, като ще подобри още повече подобряващия се фундамент.


 Dealer Borislav Andonov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW