www.varchev.com

Bank Of England на фокус през следващата седмица, какво друго да очакваме

Следващата седмица се очертава тиха от към икономически данни с едно изключение – решението на Bank Of England за основния лихвен процент в четвъртък. Не бива да отклоняваме вниманието си е от срещата в Пекин, между щатските и китайски власти, които се опитват да постигнат споразумение за да се избегне търговска война. Американската търговска делегация в Китай провежда „много добри“ разговори с представителите на властта в Пекин. Това заяви щатския финансов министър Стивън Манучин, преди началото на втория и вероятно последен ден на разговорите. Споразумение по някои въпроси беше постигнато, но стана ясно, че различията между САЩ и Китай се задълбочават. Срещата даде възможност на лидерите  да обсъдят широк кръг от теми, а това доведе до откриване на нови различия. Очакваме през уикенда повече информация относно това какви решения са били взети по време на срещата в Пекин. Поради тази причина очаквам стартирането на пазарите в понеделник да бъде белязано с гапове, основно при валутните кросове с долара и по-малко вероятно при щатските фючърси върху основните индекси. Положителни новини за САЩ от Пекин ще подкрепят USD през цялата следваща седмица.

Фокуса на инвеститорите бързо ще се премести от срещата в Пекин, към Bank Of England в Лондон. Очакванията са централната банка да запази лихвените проценти без промяна на нива от 0.50%, както и QE в размер на 435млрд. паунда. Не това обаче ще движи GBP след решението, а доклада на банката, както и Dot Plot системата, която показва колко от членовете са гласували за и против вдигане на лихвите. Това ще даде ясна представа за настроенията сред централните банкери. През последните няколко седмици станахме свидетели на лоши икономически данни от острова, а въпросната тенденция едва ли ще се промени. В четвъртък централните банкери ще трябва да отговорят на въпроса, как смятат да действат в ситуация на силно покачваща се инфлация и влошаващи се икономически данни, като БВП, продажби на дребно и начално жилищно строителство. Това, което най-вероятно ще чуем от централните банкери е, че BOE ще изчака подобряване на икономическата обстановка преди да предприеме следващи стъпки към повишаване на лихвите или прекратяване на QE. GBP се намира на ключови нива на подкрепа спрямо голяма част от основните валути и решението на банката ще бъде от ключово значение за последващото развитие. Ако видим Dovish настроения сред членовете на централната банка, най-вероятно силните нива на подкрепа ще паднат и краха на британската валута ще продължи.

Икономическите новини, които ще движат пазарите през следващата седмица – 07.05 – 11.05.2018г.

Понеделник
Почивен ден във Великобритания
02:30 Австралия – AIG индекс в сферата на строителството
02:50 Япония – Доклад относно монетарната политика
04:30 Австралия – Бизнес доверие
06:00 Китай – Валутни резерви в USD
09:00 Германия – Фабрични поръчки
10:15 Швейцария – CPI

Вторник
02:50 Япония – Домакински разходи
04:30 Австралия – Продажби на дребно
06:00 Нова Зеландия – Инфлационни очаквания
08:45 Швейцария – Ниво на безработица
09:00 Германия – Търговски баланс
15:15 Канада – Начално жилищно строителство
23:30 САЩ – Петролни запаси на API

Сряда
Без насрочен час – Търговски баланс на Китай
01:45 Нова Зеландия – Продажби на дребно чрез кредитни карти
02:01 Великобритания – BRC продажби на дребнo
03:30 Австралия – Westpac потребителски настроения
15:30 САЩ – PPI
15:30 Канада – Разрешителни за строеж
17:30 САЩ – Петролни запаси

Четвъртък
Почивен ден в Швейцария
00:00 Нова Зеландия – Основен лихвен процент на RBNZ
00:00 Нова Зеландия – Доклад на RBNZ
00:00 Нова Зеландия – Пресконференция на RBNZ
04:30 Китай – CPI
04:30 Китай – PPI
11:00 ЕЦБ – Икономически бюлетин
11:30 Великобритания – Индустриално производство
11:30 Великобритания – Промишлено производство
11:30 Великобритания – Търговски баланс
14:00 Великобритания – Bank Of England решение за основния лихвен процент
15:30 САЩ – CPI
15:30 САЩ – Молби за помощи от безработни

Петък
04:30 Австралия – Жилищни заеми
15:30 САЩ – Ниво на безработица
17:00 САЩ – Мичиган потребителски настроения


 Trader Petar Milanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс