www.varchev.com

Bearish Engulfing Candlestick Pattern

Въпреки че моделът не дава голям процент успиваемост, правилното му използване увеличава възвръщаемостта от трейдинга.
Ето как може да търгувате модела, за да е полезен и да носи печалба.

Какво е Bearish Engulfing Candlestick Pattern?
В Bearish Engulfing Candlestick Pattern е модел , при който новата свещ отваря при или над края на предходната свещ (при Forex може да няма гап заради голямата ликвидност), и след това затваря под минимума на предходната свещ. Забележете, не не говорим за плътното тяло, а за минимума.
Този модел се счита за мечешки обръщащ сигнал. Като такъв може да се счита за истински само след възходяща тенденция. Никога в консолидация.

Търговия на Bearish Engulfing Candlestick Pattern?
Вход – sell след началото на новатра свещ
bearish1

В примера по-горе, виждаме възходяща тенденция на цената, последвана от меча свещ, която поглъща предишната бичи свещ. Този модел се смята запотвърден ако поглъщащата свещ затвори под минимума на. Никога не влизайте в търговия докато поглъщашата свещ не е затворила.
Вход след старта на новата свещ. Стоп над връх на възходящата тенденция . Може да се реализира печалба 2Xриска или да се мениджира риска след като се мести стопа.
bearish2

Този модел се усилва, когато поглъщащата меча свещ се явява като падаща звезда или обесен човек, В някои случаи поглъщащате свещ може да бъде shooting star или друг модел
Незабравяйте модела след възходяща тенденция. В долния пример са модел 1 отговаря на това.

bearish3
Имайте  предвид и големината на баровете.

Добре е ако погълнатата свещ не е малка свещ а добре изразена свещ

Ако реалното тяло на низходящата свещ е достатъчно голямо, за да погълне цялата бича свещ и долната й сянка – обикновено означава по-силен сигнал. В 1-ви и 2-ри модел е така. В 3-тия модел не го прави.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс