www.varchev.com

Bitcoin най-накрая е готов за рали над $4000

Биковете на Bitcoin (BTC) най-накрая излизат на преден план, за да дадат посока на пазара. До скоро биковете и мечките бяха объркани кой точнo има контрол над ситуацията. Трейдърите с мечи настроения очакват цената да спадне, но първо предстои рали над $4000. Що се отнася до тези с бичи очаквания, по-голямата част са уверени, че BTC/USD вече е образувало дъното и цената единствено ще се покачва от настоящите нива. Дневната графика за BTCUSDShorts показва, че броя на марджин шортове още веднъж е спаднал до критична подкрепа. Ако тази подкрепа се премине е вероятно да бъде премината също и следващата подкрепа и BTCUSDShorts ще пропадне надолу към подкрепата на 8,777. Намаляването на броя на шортовете ще бъде бързо и също такова ще бъде съответното рали при BTC/USD.

Както видяхме през последните няколко седмици биковете бяха прекалено уплашени да излязат на преден план. Когато BTC/USD претърпя неочакван срив миналата седмица, това изплаши много от тях, което е причината цената да се движи без значителна промяна за толкова дълъг период. Много от тях вярват, че цената вече е образувала дъно, но въпреки това не са подготвени да действат докато не видят силно рали в положителна посока. Очакванията са, че следващото рали над $4000 ще бъде сигнал, че е време биковете да се включат. По-голямата част ще приеме това като сигнал за бичо обръщане, като това най-вероятно ще бъде фалшив сигнал и ще доведе до значителни ликвидации в дните след него, което от своя страна ще доведе до нов неочакван спад скоро след това.

Причината, поради която вярваме, че BTC/USD ще спадне рязко след бързото рали до над $4000 е защото цената вече се търгува при условия на свръхпродажби на седмична времева рамка. Дневната графика на BTC/USD показва, че в момента цената си почива над нивото на 61,8% Фибоначи и е готова за рали към $4200, което би могло да се увеличи до $4500. Ралито при BTC/USD се очаква да се случи към края на седмицата.

Дневният търгуван обем също намалява постепенно, което означава, че всякакво движение нагоре или надолу би било внезапно. Когато обемът е толкова нисък може да се очаква цената да се движи без ясна посока за дълъг период от време и от време на време да има бързи и неочаквани движения. Това рали в положителна посока няма да е по-различно от внезапния спад през миналата седмица.

Графика: TradingView.com


 Trader Georgi Bozhidarov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс