www.varchev.com

Bitcoin задържа рейнджa, въпреки продължаващия регулаторен натиск.

Цената на BTC успява да задържи широкия седмичен рейндж 28 500 – 26 500, като днес отново поскъпва, въпреки продължаващата сага с FTX и новината, че SEC ще раследва най-голямата криптоборса – Binance.


През годините Bitcoin беше считан за некорелиран, високо рисков актив, който привличаше по-скоро ентусиасти, отколкото големи финансови играчи. С времето, нещата се промениха, като криптосектора установи известна корелация с технолигичния Nasdaq и Bitcoin започна да се възприема като един от ориентирите за рисковия апетит на пазарните участници. През последния месец обаче, проличаха различните характеристики на крипто активите, като bitcoin отчете близо 40% ръст, след като сигурността в глобалната банкова система беше изправена пред изпитание. Факт, е че паричните потоци се насочиха към технологичния сектор, в отговор на влошените перспективи за растеж, но много инвеститори разпознаха Bitcoin като възможност за хеджиране срещу финансовия риск. Това доведе до сериозен ръст, който сякаш вдъхна нов живот на крипто актива, дори когато американските регулатори продължават да размахват пръст на сектора.

Какво ни показва графиката
След агресивния възход на цената, котировките консолидират в широк рейндж, със средна точка около $27 500. Към момента, това не изглежда като знак за предстояща корекция. Огромния обем покупки през вчерашния ден, когато сектора беше ударен от новината, че SEC ще разследва Binance, показва сериозната подкрепа от инвеститорите. Голяма част от ръста на BTC беше продикутиван от огромния обем купени Bitcoins от Binance, но и от вероятността за смегчаване на hawkish политиките на Фед.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-627.png

От друга страна, през последните дни, вероятността от скорошен Pivot point в лихвената политика избледнява, като инвърса в кривата на доходността, а и swap пазарите, подсказват за още лихвени увеличения, въпреки стреса в банковата система. Ако инфлационните данни останат горещи и Фед запази текущия курс на затягане, макар и с по-бавно темпо, е възможно отдръпване на котировките на BTC. Потенциална корекция надолу около нивата $25 300 и повторно тестване на февруарските върхове, може да бъде конструктивна, за средносрочната bullish перспектива, предоставяйки на инвеститорите възможност за добавяне към позициите и скъсавяне на стоп-а.

Към момента, разнопосочните дневни движения в широк рейндж, загатват за разместване на пластовете, но бъдещата посока все още не е ясна. Текущите нива са рискови за заемане на позиции, като голяма част от трейдърите могат да приберат част от печалбите, а отшумяването на банковия стрес, връща актуалността на стандартните инструменти на пазарите. Въпреки това bullish сентимента за BTC се запазва, потвърден и от golden cross-a и сериозното покачване на обемите.


 Dealer Alexander Alexandrov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW