www.varchev.com

BlackRock, Capital Group и Pimco с песимистични прогнози за 2019

Пазарът на акции в САЩ не е изглеждал толкова зле от десетилетие. Кредитния пазар също си е доста рисков. Волатилността се е завърнала. За много, кешът и краткосрочния дълг са най-добрите места за защита.

С приближаването на 2019 много от корпоративните лидери, портфолио мениджъри и стратези започват да гледат на перспективите за следващата година с повишено внимание и осъзнават, че риска, че печалбите и възвращаемостта може да са по-ниски за някои класове активи. Освен това искрено насърчават инвеститорите да бъдат внимателни когато правят своя избор къде да инвестират. По-долу можем да видим именно техните препоръки и мнение.

Jurrien Timmer

Fidelity Investments, director of global macro

През 2019 ръстът на корпоративните печалби ще се свие от 7 на 5%. ФЕД ще вдигнат лихвите един или два пъти а price-earnings ratio на фондовите пазари ще стартира на сравнително приемливо ниво. Ценните книжа изглежда най-добре в цялата ситуация. Акциите би трябвало да се справят по-добре от колкото през 2018 г. Най-добрата възможност за инвестиране в акции би трябвало да е при развиващите се пазари, които изостават от американските.

Rob Lovalace

Capital Grup, vice chairman and equity portfolio manager

Обърнете внимание на компании, които произвеждат устройства като Apple, които са страхотни докато не спрат да бъдат такива заради липсата на продуктово разнообразие. В контраст, Samsung Electronics не само изработват слушалки и малки устройства, а имат голям набор от продукти, включително чипове. Подбирайте акциите по отделно, вместо да търгувате индекса. Например: Революционно откритие в света на био-тех и фарма компаниите в борбата срещу рака. Вместо да се концентираме върху специфични компании, ние инвестираме в много компании от сектора. Така ще успеем да обхванем тези с грандиозни открития и тези, които за момента извършват тестове на лекарства от трета степен.

Kristina Hooper

Invesco Ltd, chief global market strategist

Купувайте акции от развиващите се пазари, технологични акции, акции, които изплащат дивидент и алтернативни активи като: недвижимо имущество, ресурси като златото. Разпродайте или ограничете експозициите към щатски акции, най-вече към акции силно зависими от потреблението. Основният мотив на Hooper за тази стратегия е, че тя вярва, че глобалният растеж намалява, но че ще остане стабилен, като забавянето ще се усети и в САЩ. Също така тя очаква ниска, но позитивна възвращаемост от пазарите.

Dan Ivascyn

Pacific Investment Management Co, group chief investment officer

Пазете се от покачването на волатилността, разширяването на спредовете в кредитния пазар и  изравняване на кривата на доходността. Това са индикации за икономическо влошаване през следващите 12 до 24 месеца. Увеличете кеш позицията си и чакайте възможността.

Jefrey Gundlach

DoubleLine Capital, CIO and CEO

Избягвайте американски акции и корпоративния дълг и се насочете към дългосрочни ценни книжа, защото най-вероятно лихвите ще продължат да се покачват. Най-добрия избор в случая ще е висококачествен, с ниска дюрация, с ниска волатилност фонд управляващ ценни книжа.

Richard Turnill

BlackRock Inc, global chief investment strategist

При акциите, ние харесваме качеството: добър паричен поток, стабилен растеж и чисти отчети. САЩ със сигурност са предпочитан регион, но сега виждаме, че развиващите се пазари предлагат подобрени условия за риск. При фиксираната доходност, американският държавен дълг може да се добави като баласт срещу липсата на риск в късния стадий на икономическия цикъл. Предпочитаме краткосрочни или средносрочни облигации. Избягвайте европейски акции.

Bill Stromberg

T. Rowe Price Group Inc, CEO

Американските акции имаха много добра серия. За следващите 10 години, годишна възвращаемост от 5 до 7% ще е приемлива. Акциите при нововъзникващите пазари се предлагат доста евтино и имат по-голям дивидент. Можете да получите от 8 до 10% възвращаемост през следващите 10 години.

Joseph Davis

Vanguard Group, chief global economist

Очакваме забавяне в икономиката, но не и рецесия за САЩ, както и за света. Американският растеж ще се забави до 2%. Едва ли ще видим засилване на инфлацията, защото заплатите няма да се покачат с много.

Omar Aguilar

Charles Schwab Investment Management, CIO of equities and multi – asset strategies

Избягвайте или разпродавайте акции с малък пазарен дял, облигации с висока доходност и дългови активи. Инвестирайте в книжа, които имат дивидент и стабилен растеж в сектори като здравеопазване, потребление и регионални банки. Нововъзникващите пазари са също предпочитани.

Dan Fuss

Loomis Sayles & Co, vice chairman

Следете Европа и наченките на разделение в ЕС. Най-вече това, което се случва в Германия и Франция. В краткосрочния план трябва да следите Европа, защото засяга Европейската централна банка. Дългосрочно, трябва да наблюдавате какво се случва в ЕС и дали региона допълнително ще отслабне.

Източник: Bloomberg Finance L.P.

Графики: Used with permission of Bloomberg Finance L.P.


 Trader Martin Nikolov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс