www.varchev.com

Brexit, Trade War и петрола ще властват над пазарите следващата седмица

През идната седмица липсват новини, които да са от кардинално значение за FX и фондовите пазари, което предполага, че те ще бъдат движени изцяло от слуховете покрай търговската война, Brexit, политиката на централните банки и понижението в цените на петрола.

Най-чувствителен ще остане енергийния сектор, следван от GBP, движен изцяло от преговорите по Brexit. Силната корелативна връзка между CAD и петрола най-вероятно ще продължи да оказва негативно влияние върху канадеца, като всяка корекция е добре да използваме за позициониране с къси. По отношение на енергийния сектор е добре да се насочим към енергийните ETF’s, които предоставят добри възможности за бързи интрадей печалби, чрез къси позиции.

Що се отнася до Brexit, обстановката остава изключително напрегната, въпреки положителните новини от изминалата седмица. Тереза Мей започна срещите с Кабинета си за разглеждане на текста по почти готовия Brexit договор, а самите преговори са на финалната фаза. Най-важното и в същото време липсващо към момента е решението на въпроса със свободното преминаване на стоки през Ирландската граница. Именно решение на този проблем ще очакват трейдърите през следващата седмица, а докато такъв не видят Short Seller-те ще са силните на деня. Подобно на стратегията за позициониране при CAD, всяка корекция във възходяща посока при GBP ще използваме за добавка към късите позиции. ТУК обаче трябва да сме много внимателни, тъй като евентуално решение на проблема с Ирландската граница ще доведе до масиран GBP Inflow  и много рязък ръст на британската валута.

По отношение на борсовите индекси по света, очаквам САЩ да се задържи в дългосрочния възходящ канал, докато Европа и Азия останат на меча територия. В последните минути на щатската сесия в петък наблюдаваме покупки от страна на трейдърите, което предполага, че позитивните настроения остават в сила, въпреки краткосрочния низходящ импулс, породен от решението на ФЕД да запази лихвите и намерението си за още едно повишение през декември. Нивата при повечето щатски индекси са добри за позициониране с дълги, но е добре да изчакаме стабилизиране цената на петрола, която дърпа енергийния сектор и целия пазар надолу.

Икономически календар за седмицата 12.11 – 16.11.2018

Понеделник
В понеделник календара остава празен от към важни икономически новини

Вторник
02:30 Австралия – Бизнес доверие на NAB
09:00 Германия – CPI
10:15 Швейцария – PPI
11:30 Великобритания – Средно почасово заплащане
11:30 Великобритания – Ниво на безработица
12:00 Германия – ZEW икономически сентимент
12:00 Еврозона – ZEW икономически сентимент
13:20 САЩ – OPEC месечен репорт
21:00 САЩ – Бюджетен баланс

Сряда
01:50 Япония – БВП
04:00 Китай – Индустриално производство
04:00 Китай – Ниво на безработица
04:00 Китай – Продажби на дребно
06:30 Япония – Индустриално производство
09:00 Германия – БВП
11:00 САЩ – Месечен доклад на световната енергийна асоциация
11:30 Великобритания – CPI
11:30 Великобритания – PPI
12:00 Еврозона – БВП
12:00 Еврозона – Индустриално производство
15:30 САЩ – CPI
23:30 САЩ – Петролни запаси на API

Четвъртък
01:05 САЩ – Реч на Jerome Powell
02:30 Австралия – Ниво на безработица
02:30 Австралия – Нови работни места
11:30 Великобритания – Продажби на дребно
12:00 Еврозона – Търговски баланс
15:30 САЩ – Продажби на дребно
15:30 САЩ – Молби за помощи от безработни
15:30 САЩ – Производствен индекс на Филаделфия
18:00 САЩ – Петролни запаси
23:30 Нова Зеландия – Бизнес PMI

Петък
12:00 Еврозона – CPI
16:15 САЩ – Индустриално производство


 Trader Petar Milanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс