www.varchev.com

В UK крипто регулиран като хазарт? BTC Short Trade in play – тригиран Head & Shoulders

Фундамент

Регулаторния натиск се усилва, а ликвидността спада
Отдръпването на маркетмейкърите е „лошо за индустрията“

Редица политици в UK се противопоставиха на регулирането на Crypto сектора, като част от финансовата индустрия, като предложиха да бъде регулиран като хазартна дейност – пореден репутационен удар.

След като Jane Street Group, Jump Trading и други големи фирми се оттеглят от крипто търговията в САЩ, на фона на засилен регулаторен контрол, пазарът бързо става по-малко ликвиден, по-малко масов и по-малко привлекателен за институционалните инвеститори.

Отдръпването на големите маркет мейкъри вероятно ще редуцира големите инвеститори, поради опасенията за по-големия риск от движение на цените, чрез големи поръчки. Това може да стимулира „спирала надолу“. Отстъплението на Jane Street и Jump и други големи компании, вече оказва влияние върху ликвидността и ценовата стабилност на крипто пазарите. От началото на май портфейлите, идентифицирани като Jump, изтеглят капитал, без да правят нови депозити в Binance. Обемите на търговия с BTC спадат под нивата от началото на 2020г.

Забелязва се и сериозно отдръпване не само на институционалните участници, но и на малките /retail/ такива, отчитайки спад от 25% от лятото насам, като това е феномен за криптоиндустрията.

Изглежда, че и плановете на crypto сектора да се установи в Лондон, след като регулаторите в САЩ и Канада затегнаха захвата върху компаниите от сектора. През уикенда стана ясно, че голяма част от политиците в UK са се противопоставили на плановете на правителството да регулира бизнеса, като част от финансовата индустрия и са предложили да бъдат регистрирани като хазартна дейност.

Докладът на комитет към Министерството на Финансите на Великобритания, описва крипто активите като „нямащи присъща стойност“ и „нямащи забележимо социално благо“, нанесе пореден репутационен удар на crypto сектора и допълнително влошава перспективите му за развитие.

Технически анализ
Daily Chart

 • DeMarker Oscillator ревърсира отново към oversold границата.
 • 1-ца на Sequential във възходяща посока /непотвърдена/
 • Пробив на neckline на H&S
 • Пробив под 65МА и multiple reject от 23,6FIBO

Market Profile

Изместване в посока надолу на value area-та и сформиран point of control, под долната граница на предходен блок. Изместване на търговията в долната граница и single prints под нея, загатват за продължаващ sell pressure. Текущо цената се търгува непосредествено под Point of control, в зона с намаляващи обеми, като reject от нивата 27К, допълнително ще подкрепи bearish участниците.

Заключение

Влошаващия се фундамент, изтънената ликвидност и пробива на нек-а, предполагат, че корективното движение може да продължи. При пореден неуспешен опит за връщане над нивата 27,3K/23,6FIBO/ очаквам усилване на sell натиска и задълбочаване на корекцията. В такъв сценарии, short term очаквам цената на BTC да коригира до нивата 25К, където е следващото ниво на подкрепа, съвпадащо с 38,2FIBO.


 Head Dealer Alexander Alexandrov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

 • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
 • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
 • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
 • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
 • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
 • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
 • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
 • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
 • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW