www.varchev.com

Cara Therapeutics: Изчакваме по-добри нива за покупки на една отлична компания

Акциите на Cara Therapeutics са с над 100% печалба за една година и над 30% за последния месец. Компанията предоставя атрактивни възможности за дългосрочни инвестиции при ниски нива. Ако акцията не коригира през следващите седмици, бъдете готови да се изстреля нагоре заради силните катализатори през втората половина на годината.

Въведение

Cara Therapeutics е биотехнологична компания, специализирана в лечението на остра и хронична болка. В допълнение, компанията се фокусира и върху лечението на лица със сърбеж, страничен ефект от много заболявания като хронично бъбречно заболяване, което кара хората да развият болезнени сърбежи.

20 милиона души със сърбеж се лекуват с лекарства, отпускани с рецепта всяка година. За щастие на тези хора, Cara работи, за да пусне на пазара няколко лекарства за лечение на тяхното състояние. Основният лекарствен продукт на Cara KORSUVA понастоящем е във фаза II и III при орално и интравенозно приложение. По този начин компанията е ориентирана към въвеждането на лекарството на пазара, за да покаже ефективността на лекарствата при лечение на различни заболявания.

Какво прави лечението на Cara революционно

Настоящите методи за лечение на болка чрез опиати са успешни за намаляване на болката, съобщена от пациента, но създават свои отрицателни странични ефекти, намалявайки тяхната цялостна ефективност. Cara подчерта, че е имало малко иновации в лечението на болката, като се посочва, че датата на създаване на морфин и ацетаминофен е доста преди 21-ви век.

Лечебният пробив на Cara произлиза от решението му да се насочи към каппа опиоиден рецептор, който се намира в периферната нервна система. Лекарства като морфин са насочени към централната нервна система (ЦНС), което ги води до повлияване на мозъчната дейност на индивида. Тъй като KARSUVA на Cara действа по-скоро върху периферията, отколкото върху мозъка, негативните странични ефекти на опиоидите се смекчават, като същевременно се намалява болката на индивида.

Фундамент

Компанията е с текуща пазарна капитализация от $965 милиона. Акциите са в отлична серия още от както пазарите се сринаха през Декември 2018, скачайки с над 100% от дъната тогава.

Акциите са силно свързани с цялостния пазар, тъй като инвеститорите проучват подробно липсата на печалба на компанията по време на икономическа несигурност. Поглеждайки бета индекса на фирмата за последните три години, ясно е, че тя се търгува близо с пазара, често дори и по-високо при нивата на обръщане, което й дава и по-висока степен на волатилност. Поради тази причина, докато съм сигурен за фирмата в дългосрочен план, не бих я препоръчал в краткосрочен.

Компанията обяви, че очаква да има достатъчно налични средства за да поддържа операциите си до края на 2020 година. Тя докладва $156.1 М ликвидни средства в края на първото тримесечие. В допълнение, CARA изхарчи 27.2М от тези средства за същия период. Използвайки съотношението парични средства / скорост на харчене, компанията ще има нужда от 190.8 М за 2020 да поддържа дейността си, ако текущите нива на темп на разходи се задържи. Простата аритметика показва, че паричната позиция на фирмата няма да задоволи нуждите й без малко помощ. За това, прогнозата зависи от това, дали KORSUVA започне да се продава добре и да осигури $34.7 М за да усои бизнеса.

В миналото, управата започна да предлага допълнителни дялове на публиката за да събере средства. Ако Cara има спънки в третата фаза на тестовете на инжекцията Korsuva, очаквайте борда на директорите да се обърнат към публичните пазари за събиране на допълнителни средства.

Заключение

Паричната политика ни кара да бъдем предпазливи при предлагането на тази компания в краткосрочен план за инвеститорите. Ще се чувствам по-сигурен, ако акцията не се беше покачила толкова много за последните 12 месеца, което ме кара да предложа и търпение за по-добър вход. Като цяло, пазарите започнаха агресивно повишение, което ги прави тях и акцията по-уязвими от понижение поради търговската война. Ако цените на акциите паднат, инвеститорите бързо ще влязат в пазара и ще купят тази печеливша компания на добри нива. Бих изчакал за вход в края на Август, ако цените не коригират от текущите си нива.


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс