www.varchev.com

Cramer: ключовото значение за разбирането на спада при акциите

Jim Cramer

Рейтинг:

12345
loadingLoading...
icon mailicon facebookTwitter iconGoogle iconicon hyperlink

Фундаменталните фактори имат силата да правят или да развалят портфолиото ви, а Джим Креймър казва, че те често са ключът към разбирането, защо акциите се движат по свой специфичен начин.

"Понякога ключовите показатели, които контролират целия пазар, внезапно се променят и ние трябва да се променим с тях", в противен случай никога няма да разберем защо акциите ви внезапно се понижават.

Сега, когато фючърсите на S&P 500 са склонни да движат пазара повече от отделните акции, си струва да се идентифицират конкретни показатели или пазарни критерии, които могат да предвидят какво ще направят повечето акции в индекса.

"Ако смятате, че по-високият петрол корелира с икономическия растеж, тогава най-вероятно ще създадете кошница от акции, която се справя добре, когато икономиката се ускорява, и можете да си купите тази кошница всеки път, когато петролът се покачи", каза Креймър ,

Креймър дава за пример кошницата от акции, която да включва  авиокомпании, които се представят добре, когато икономиката е силна и хората имат по-голям разполагаем доход.

Тогава показателите, които използваме за да определим печелившите акции биват поставени под въпрос. Защо когато петрола се покачва и разходите на авиокомпаниите се покачват заедно с него, акциите на на същите тези компании спадат?

"Простият факт е, че самият ключов показател и тези алгоритмични търговци са подбрали някои групи от акции, които не са заблуждаващи. Бихте могли буквално да притежавате акциите на компания, чиито оценки за приходите се повишават, а акциите на компанията  се понижават".

Затова, когато инвеститорите искат да разберат защо портфолиата им са негативни, трябва да разберат, че измерители като петрол,долар и лихвени проценти изиграват контролираща роля върху пазара и имат силата "потопят" цената на някоя акция независимо от силата и представянето на компанията.

Източник: Bloomberg Pro Terminal

Trader I. Ivanov


Абонирай се за бюлетина на Варчев Финанс и получавай най-значимото на имейла си


Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПРЕПОРЪЧАЙТЕ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

Бургас


МОЛ "Burgas Plaza",
бул. "Транспортна" 3
Хипермаркет Карфур
0879 447 335

София


ул. "Цар Самуил" 1


(02) 954 5115

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за финансов надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Информацията в този сайт не е насочена към жители на Съединените щати или Белгия и не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.

Предупреждение за риск:

Търговията с деривати и маржин включва висока степен на риск. Не трябва да търгувате Forex и CFD, освен ако не разбирате напълно как работи, какви може да са ползите Ви, какъв е риска, на който сте изложен и какво можете да загубите. Моля, обърнете внимание, че загубите могат да бъдат практически неограничени и че първоначално депозираната сума няма трайно да ограничи риска. Трябва да оцените финансовото си състояние и да се уверите, че търговията с деривати крие съществуващ риск да загубите цялата инвестирана сума. Инвестирайте само суми, които можете да си позволите да загубите.

 ЧАТ С ДИЛЪР
 ЧАТ С ДИЛЪР
За вход в трейдинг чата на
Варчев Финанс е необходимо
да верифицирате Вашия
телефонен номер.
 
Политиката за поверителност и защита на личните данни