www.varchev.com

DAVID TEPPER: Пазарът е прекалено голям за да се повлие от Bill Gross

Рейтинг:

12345
Loading...

David Tepper, основателят на Appaloosa Management направи интервю пред Bloomberg като подхвана доста теми като някой от тях включваха напускането на Bill Gross от Pimco,  пазара на облигации  и фондовият пазар в САЩ.

Той каза че съотношението цена/печалба на Американските акции не е високо и че цените на " Junk" облигациите е в средата справедлива стойност. Икономиката на САЩ е доста добре и цените на акциите не са високи. Също спомена че би предпочел ако е нямал инвестиции в Fannie и Freddie

Bill Gross шокира целият свят като обяви, че се отказва от поста си като  CIO в PIMCO. Анализатори са на мнение, че това може да коства на компанията от десетки милиарди до стотици милиарди долара от клиентски активи. Но разбира се това не означава, че инвеститори ще загърбят пазара на облигации. След напускането си Gross се очаква да има по-малко влияние на пазарите след поемането на контрол над значително по-малкият Janus Unconstrained Bond Fund.

Когато попитаха легендарния инвеститор David Tepper как това ще се отрази на пазара, той отговори: "Никак. На кого му пука? Естествено, че за това ще се говори в следващите няколко дни, но в дългосрочен план това не означава нищо. Пазарът е прекалено голям, за да бъде повлиян от напускането на Bill Gorss."

Интервюто на David Tepper:

David Tepper притежава 5% от Pittsburgh Steelers и когато беше попитан за Roger Goodell и как NFL се справи със ситуацията с Ray Rice, отговора му беше: В момента си харесвам моята работа по-вече от неговата. Г-н Goodell, би трябвало да е малко по-чувствителен и да помисли за благотворителност също. Това е едно нещо което той трябва да направи а все още не е направено. Като всеки играч от лигата би го направил ако е обещал.

Ruhle: Ние имаме някои много специални гости. Това е фондация с умно име и благородна кауза. Целта на фондацията е да премахне бедността тук в New York City, и както и името му взема от богатите и дава на бедните. Фондацията ще организира годишната си конференция малко по-късно този месец и David Tepper ще бъде там, както и David Saltzman. Той благодари за поканата.

Ruhle: Г-н Saltzman, това е втора година в която организирате инвеститорска конференция. Това е много важно. Ние искаме много хора да дадат много пари и да видят вашите презентатори. Как мина конференцията миналата година?

Saltzman: Миналата година беше изключителна, събрахме $5,5 милиона, и ги използвахме да спасим животи тук в New York, помогнахме на 1,8 милиона души които живеят в бедност. Но има и още нещо, а си купил билет за тази конференция и си последвал инвестиционния съвет, то ти си спечелил също. Това е отлично така, ти печелиш от инвеститорския съвет и после даваш за благотворителност. Всеки печели.

Ruhle: Бих искал да сравня резултатите на фондацията с S&P индекса. Имаме ли графика?

Schatzker: Резултатите бяха добри

Saltzman: Да, много добри резултати. Ако си купил всичко в кошницата на фонда, си направил двойно повече от S&P индекса.

Schatzker: 21% печалба

Saltzman: Да, това е много добре

Ruhle: Добре Г-н Tepper, сега ще говорите

Schatzker: И това включва комисионните

 Ruhle: Вие ще вземете участие в конференцията и ще говорите, когато се организира след няколко седмици.Хората ви познават като човек който има силата да прави новини, да движи пазари, но последният път като говорихме, вие казахте че облигациите ще паднат доста, и ако погледнем 10-годишните облигации сега, това не се случи.

Tepper: За какво ще говорим за фондацията или за нещо друго?

Ruhle: Ще говорим за всичко

Tepper: Аз просто искам да знам за какво ще говорим, за да знам за какво говорим.

Ruhle: За какво ще говорите на конференцията?

Tepper: Няма как да ти кажа за какво ще говоря там, освен ако не си купиш билет.

Ruhle: Аз ще бъда там

Tepper: Ще си купите ли билет, или ще ви го дадат безплатно?

Ruhle: Боже

Tepper: Не бих искал да ти казвам, преди да проверя дали наистина ще си купиш билет.

Ruhle: David Tepper не иска да ни даде информация, Добре ще си купя билет.

Ruhle: Bloomberg подкрепя фондацията и последния път вие споменахте за балона на облигации

Tepper: Да, така е

Ruhle: Но, този балон още не се е спукал

Tepper:Не, не съм казвал че ще се спука. Какво точно казах?

Schatzker: Началото на края

Tepper: Началото на края. И каквото имах в предвид е че ако ЕЦБ започне да стимулира, тогава това ще бъде началото на края. А сега знаете ли какво ЕЦБ не е направила?

Schatzker: Да стимулира.

Tepper: Те не са започнали да вливат пари в икономиката и да я стимулират. Изчакайте да започнат да стимулират. Когато това стане тогава ЕЦБ ще започне да увеличава инфлацията и тогава облигациите ще започнат да падат. Ако не увеличиш инфлацията или не спреш процеса на дефлация, това може да не се случи. А смятам че когато те започнат да стимулират икономиката все в някоя точка във времето това ще се случи и инфлацията ще се увеличи.

Schatzker: Като погледнем ситуацията в Европа и какъв огромен натиск на инфлацията, какво друго може Драги да направи, освен да вкара стимули и да се опита да направи инфлация?

Tepper: Да, той няма алтернатива, това трябваше да се направи още миналата година.

Schatzker: Къде щеше да е днес Европа, ако Драги беше започнал с стимулирането още преди година?

Tepper: Европа нямаше да бъде на ръба на период на дефлация

Ruhle: Мислите ли като Richard Fisher, който казваше не се борете срещу ФЕД, и сега не се борете срещу Драги?

Tepper: Да, мисля че това е правилно до едно положение. Не мисля че трябва да се борите срещу Централната банка, но трябва да разберете какво ще стане. Но те наистина трябва да започнат да действат и то много смело. Тези негативни лихви нямат капацитета и ефективността да създават пари, и затова нямат силата да създават инфлация. До този момент той не е направил много.

Ruhle: Ако кажем че нашите зрители които ни гледат в момента си кажат, да ОК, но може би информацията няма да си заслужава билета. Кой още ще говори?

Saltzman: Секунда, Ето какво казват нашите зрители, че е красив

Tepper: Това е точно това което казват

Ruhle: Знаете ли какво. Това е косата. Това е начина по-който изглеждаш, това е стилът на фонтацията.

Schatzker: Знаете ли какво, ако започнете да пеете, зрителите може да са по-впечатлени.

Tepper: Как ме гримирахте днес, изглеждам като от Карибите, може би това е то.

Ruhle: Вие се подложихте на телевизионен тен преди шоуто

Saltzman: Наистина ли? Легендарния Stan Drukenmiller

Ruhle: Самия той

Saltzman: Да, самия той. Paul Jones. Dan Loeb ще бъде там, John Griffin, Phillipe Laffont, David Einhorn. Тези тримата са на борда на фондацията и те ще движат конференцията. Mary Erdoes от JPMorgan, нашия спонсор, най-щедрата компания на земята, заедно с Bloomberg.

Ruhle: Фондацията на Bloomberg. Наистина ли можете да направите така че тримата Dan Loeb и Carl Icahn да са в една стая с Larry Fink? Който стои в противоположния ъгъл като става въпрос за активно инвестиране.

 Saltzman: Ще бъде наистина интересно

Ruhle: Наистина ще бъде

Saltzman: Но имаме и нови други интересни лица, Eric Schmidt, ще бъде там и ще говори за технологии. Harvey Weinstein ще говори за забавления, Jim Chanos, легендарния трейдър на шортове ще бъде там. Tom Pritzker който ни помогна да осигурим Хотела за една година безплатно, и ние спестихме огромна сума пари. Ще бъдат интересни два дена Октомври 20 и 21.

Ruhle: Ще бъдем там

Schatzker: Хората слушат много внимателно когато говориш за облигации. През последните 2 години сте прогнозирали пазарите много добре. Какво може Марио Драги да направи сега.

Tepper: Погледнете икономиката на САЩ е добре. Големите пазари на облигации са трудни за търговия, заради това което говорим сега. За пазара на акции, все още не са на високи цени все още. Само с 18 пъти по-вече от печалбите им.

Schatzker: Само 18 пъти повече

Tepper: Не това не го пише на WPE екран

Ruhle: Той май познава терминала по-добре от нас

Tepper: Това CNBC екран ли е? Какъв е този екран?

Schatzker: WPE екран.

Tepper: Да, и какво пише там?

Schatzker: Съотношение цена/печалба на S&P 500, 17.78

Tepper: Какво пише за следващата година

Schatzker: 16,42

Tepper: Какво имате там?

Schatzker: И така 14,78 за следващата година

Tepper: Какво гледате там? И аз дори не знам какво гледате?

Schatzker: David Tepper ще се присъедини до нас на моя Bloomberg екран

Tepper: Показва че таз годишния е 16,42 а за другата година ще е 14,78

Ruhle: Седни, Седни

Tepper: Връщам се там. 16,5 показва тук за тази година, нали? Това е Bloomberg, а не CNBC?

Schatzker: 14.77 за -

Tepper: 14,77? Е 16,5 висока стойност ли е?

Schatzker: Е ти ми кажи?

Tepper: Е аз питам теб, от време на време и аз мога да питам.

Schatzker: Моето мнение

Tepper: Е, аз не мисля ,че е високо, защото ако ти вярваш че лихвените нива са 4-4.5 % , 16.5 изглежда като правилен множител. Но аз не мисля,че сме на 4.5 % за 10 години. Ние сме на 2.5 % за 10 години или по-лошият вариант 2.43 %.

Scatzker: Бихте ли дошъл да видите WT екрана?

Tepper: Ще се наложи да дойда, защото нямам екран пред мен.

Ruhle: Почакайте. Високодоходните спредове са най-широки през тази година. Какво правим от това?

Tepper: Какво имате в предвид?

Ruhle: Високодоходните спредове , са най-широките от години насам. Време ли е да купуваме ?

Tepper: Знаете ли какво? Те бяха от по-богатата страна на справедливата стойност, а сега са по-скоро по средата на справедливата стойност.

Ruhle: Какво е мнението Ви за Fannie и Freddie днес?

Tepper: Иска ми се да нямах инвестиции.

Ruhle: Наистина ли ?

Tepper: Това толкова ли е интересно,че час се наведе към мен когато задаваше въпроса? Това ли се прави по телевизията? Навеждаш се напред когато наистина..

Tepper: Така ли  правят? Окей. Не знаех това.

Ruhle: Вие сте по-голям артист от нас.

Tepper: Наистина? Така ли мислиш?

Ruhle: Ти спечели най-добър певец и танцьор в гимназията , нали?

Tepper: Да, така е.Та.. какъв беше въпроса.

Следващата тема за разговор бе "балона на облигации". В последното си интервю, Tepper сподели, че това ще началото на края, а именно ако ЕЦБ започне с количествени облекчения. "Банката все още не е започнала количествените облекчения, а началото на края ще започне когато ЕЦБ предприеме действия. Със създаването на инфлация в еврозоната, това ще доведе и до спад на пазара на облигации."

В интервюто той сподели и възгледите си за икономиката на САЩ като заяви, че тя се представя доста добре като щатските акции имат място за растеж.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни