www.varchev.com

DAX – Предпоставки за къси позиции с краткосрочния тренд при старта на сесията

DAX H4 Нашите Очаквания – Низходящ краткосрочен тренд, корекция до хоризонтал и диагонал. Възможност за къси позиции със стоп 11790.

Алтернативен сценарий: Ако цената се покачи и задържи нива над хоризонталната и диагонална съпротива е възможна по-дълбока корекция. При пробив на 50% Фибоначи и покачване над 200 периодната, имаме достатъчно доказателства да считаме този краткосрочен тренд за приключил. Образуваната тренд-обръщаща формация H&S ще се активира при пробив над 38.2% Фибо и успешен тест на зоната. Таргет на формацията около 12,350.

Коментар: Низходящ краткосрочен тренд. Корекция до хоризонтална и диагонална съпротива. Цената направи 2 опита да пробие 38.2% Фибоначи, зона, която съвпада и с 50 МА на 4 часа, като не успя и образува нов локален минимум, където и затвори. CCI 50 се намира под 0, което говори, че на тази времева рамка основния тренд е шорт. RSI 14 проби отново под 50, сигнализирайки за край на корекцията и възобновяване на низходящия импулс.

Фундамент: Икономиката в блока расте с ограничен темп през третото тримесечие на годината Наблюдават се първите сигнали за понижение в пазара на труда Икономическата перспектива в Германия остава неясна и виси само на износа. Икономическата активност може още повече да се свие през лятото заради ниската индустриална активност. Не е ясно дали износа ще остане на ниво преди вътрешната икономика да стане по-силно изложена на външните рискове Като се има предвид как се развиват нещата, ново свиване на икономиката далеч няма да е изненадващо. Както бе споделяно през изминалите седмици, дихотомията на немската икономика (представянето на производството и услугите) евентуално ще паднат и шансовете за негативен ефект от това към другите сектори стават осезаеми със всеки изминал ден. Данните за PMI в Четвъртък могат да ни дадат индикации за това, но управляващите в страната се надяват, че сектора на услугите ще продължи да подкрепя икономиката през тези тежки времена.

Вход: За правилно позициониране изчакваме 30 минути след отварянето на сесията. Причината за това е, да изчакаме да изчезне шума от алготрейдърите, които ще се включат на пазара веднага след старта на борсовата сесия. Позиционираме се по посока на паричните потоци. От края на щатската сесия и азиатската до момента можем да заключим, че негативните настроения ще се насочат и в Европа. При такъв случай се очаква гап надолу при DAX. Изчакваме корекция на първоначалния низходящ импулс и се позиционираме на 30-тата минута на по-добра цена.

SL = 11,790


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс