www.varchev.com

В света на форекс нищо не продължава вечно

В бързо изменящият се свят на форекс пазара може би съществуват два основни начина на търговия – основани на фундаментален анализ и тези, основани на технически анализ. Начинаещите, както и експертите редовно трябва да преценяват дали едната техника има преимущество пред другата или дали, ако двете влязат в съчетание ще бъде по-подходящо за целите и нуждите им.

Крис Баухамб пазарен анализатор определено смята, че има повече смисъл двете техники да бъдат съчетани. По този начин се показват, както предимствата, така и недостатъците и ключовият елемент във всеки стил е самият търговец. Само той може да измери нивото на риск, което може да си позволи и да се справи с емоциите си. В съчетание с това е добре да се комбинират техническият анализ и фундаментален подход.

Саймън Смит, който е дългогодишен трейдър е по-скоро резервиран от гледна точка, да се разчита изцяло на фундаменталния анализ.

Входни и изходни точки:

Смит смята, че можете да търгувате успешно и с основите, но тряба да разбирате и оценявате техниката, за да се информирате къде са разположени вашите входни и изходни точки. Много трейдъри търгуват на техническа основа. Те не притежават никакъв фундаментален поглед от къде идва всяка валутна двойка. Всяка количествена търговска стратегия разчита на техниците зад кулисите, защото алгоритмите са базирани основно на историческите движения на цените.

Джейми Саетел, технически анализатор, вярва, че успехите на търгуването чрез технически стил зависят от това как се прилагат. „Ако някой използва похвата на технически подход базиран на правила, тогава техническият анализ има предимството, можеш да изчислиш риска и да го промениш при необходимост. Фундаменталният анализ е прекалено бавен, за да алармира търговеца при промяна в динамиката на на пазара.“смята той. Според него, обаче не може да се игнорират изцяло всички фундаментални релийзи, като например данни за GDP и ниво на инфлация.

Напред с потока:

Друг плюс на техническия анализ е, че много основни пазарни играчи го използват и като такива имат силно влияние върху пазара, не следенето на технически анализ от някои търговци се оказва потенциален недостатък, защото графиките могат да предоставят самостоятелни движения.

Катлийн Брукс, рисърч директор, не е съгласна изцяло с нещата. „Да, някой главни играчи на борсата използват алгоритми, които включват технически анализ, но не можеш точно да разбереш, какво следят или точните уравнения, които използват в техните модели. Главното, което можеш да запомниш с техническите решения е това, че са базирани на човешки реакции – опитваш се да измериш баланса от мнения на пазара. „Има милиони играчи на форекс пазара, всички с различни времеви рамки и цели, затова техническите решения могат да са много субективни

Според Смит, ключовото решение е технически анализ защото една система и потенциала да се използват графиките дава възможност за успешна търговска стратегия и надежден риск мениджмънт механизъм. „Мястото където много трейдъри бъркат е емоцията. Основните грешки са да останеш вглъбен към загубите с надеждата да се обърнат в твоя посока или да се взимат печалбите по-рано поради същата причина. За да се изгради силна система само около фундамент е много трудно при Форекс“, споделя той. „Правилата може да важат за известно време, но голяма част от тях са едновременни, както когато долара пада, акциите се покачват. Може да се открие уж надеждно правило, но в света на форекс нищо не продължава вечно.“

Varchev Finance


 Varchev Traders


Read more:
RECCOMEND WAS THIS POST USEFUL FOR YOU?
If you think, we can improve that section,
please comment. Your oppinion is imortant for us.
WARNING: Any news, opinions, research, data or other information contained within this website is provided as general market commentary and does not constitute investment or trading advice. Varchev Finance Ltd. expressly disclaims any liability for any lost principal or profits which may arise directly or indirectly from the use of or reliance on such information. Varchev Finance Ltd. may provide information, quotes, references and links to or from other sites and blogs and other sources of economic and market information as an educational service to its clients and prospects and does not endorse the opinions or recommendations of the sites, blogs or other sources of information.
Varchev Finance