www.varchev.com

EUR/GBP: стратегията ни за деня

EUR/GBP

Daily chart

Varchev EURGBP daily

EUR/GBP се намира на подкрепа от диагонала на възходящия канал (в жълто), както и 100- и 200-дневните МА. DeMarker доближава oversold територията под 0.3, но все още не сочи нагоре (сигнал за възходящо движение). Очакваме цената да бъде подкрепена около 0.89, преди да опита тест на съпротивата около 0.903.

Имайки предвид срещата на BoE от 14:00 и на ЕЦБ от 14:45, всеки вход преди 14:45 е твърде рисковано. EUR/GBP вероятно ще бъде изключително волатилен и по време на прес-конференцията на Марио Драги от 15:30. Затова ще следим пазара за решителен сигнал.

Към момента техниката сочи към отваряне на дълга позиция на EUR/GBP. Решенията на ЕЦБ и BOE, обаче, имат потенциала да обърнат досегашния тренд. Засега бичият сценарий домиинира. До 14:45, обаче, фундамента от срещите на централните банки може да е променил техническата картина.

Бичият сценарий: 

Пробив над 0.903 ще завърши cup with handle формацията за продължение на цялостния тренд. Това е силен бичи сигнал за вход след ретест на нивото около 0.90. Този сценарий е подкрепен и от седмичната картина:

Weekly chart

Varchev EURGBP weekly

Цената сформира inverse head and shoulders формация на седмична графика: това е силен бичи сигнал. Още по-значимо в случая е, че neckline на формацията е 0.905: тоест, neckline на inverse head and shoulders съвпада (грубо) с 0.903, завършването на дръжката на cup with handle формацията. Сегашното ниво на цената е допълнително подкрепено от 10-, 20- и 50-седмичните МА. DeMarker, обаче, сочи надолу от overbought зоната, което е признак за потенциална корекция надолу преди продължаване на тренда. Затова смятаме, че и на седмична графика, техническата картина подкрепя вход около 0.903, след ретест на пробива.

H4 chart

За прецизирана на входа, ще следим за пробив над низходящия канал. Техническата картина отново подкрепя този сценарий. DeMarker показва лека дивергенция, което е тренд-обръщащ сигнал. Ще следим за пробив над 50% Фибоначи съпротивата като решителен сигнал за дълга позиция: това е 0.8989 нивото.

Вход: 0.9052 (78.6% Фибоаначи подкрепа на 4-часова графика); при тези нива краткосрочния низходящ тренд е преобърнат от нов връх.

S/L: 0.8955; падането до това ниво ще сигнализира връщане в низходящия канал след фалшиво възходящо движение.

Стратегия: Оптимално, ще търсим вход около 0.9052 след 16:15, края на прес-конференцията на ЕЦБ и Марио Драги. Силно бичо движение преди това, обаче, в зависимост от фундамента от срещите на BoE и ECB може да подкрепи вход преди 16:15. За намаляване на slippage и избягване на whipsaw пазар, обаче, препоръчваме вход след 16:15.

Алтернативен сценарий: Ако Банката на Англия реши да увеличи лихвите, въпреки рисковете от Брексит, бичият сценарий е отхвърлен. Това е възможно, имайки предвид, че ВоЕ вече увеличи лихвите веднъж тази година.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс