www.varchev.com

EUR/USD – следващото голямо движение ще бъде..

Според множество доклади и коментари от банкерите в Европа, икономиката на Стария континент рискува да изпадне в нова дългова криза, ако правителствата не подкрепят действията на централната банка с общ и координиран фискален отговор срещу разрастващата се пандемия. Този фискален отговор крие рискове за общата валута. Евентуалното заливане с евра в икономиката на Еврозоната ще доведе до покачване в инфлацията. Така EUR ще загуби от покупателната си способност заради голямото количество в обръщение.

ECB планира да отпусне над 1 трилион евро за обратно изкупуване на активи, както и други мерки за подкрепа на кредитирането и борбата с икономическия спад, причинен от блокадите заради вируса. С такъв масивен темп на количествени облекчения това е предпоставка за обезценяване на общата валута и задълбочаване на дългосрочното низходящо движение до нива дори от 1.00 спрямо щатския долар.

Посоката на тренда на месечна графика няма нужда от коментар, а пробива през този месец на силната хоризонтална подкрепа поставя движението изцяло в ръцете short трейдърите. От техническа гледна точка, само покачване над 1.14 срещу USD (над основната диагонална трендлиния) ще върне контрола на купувачите и ще създаде предпоставка за нов възходящ тренд (трайно поскъпване на еврото).

Факт е, че централните банки по цял свят вземат подобни мерки в борба срещу икономическите щети от вируса, и би трябвало ефекта върху отделните валути да се балансира, но разединението в Европа изглежда ще натежи на общата валута. Меркел се противопоставя на идеята на така наречените “коронаоблигации”, докато италианския премиер Джузепе Конте не е съгласен с много от механизмите на Европейската програма за стабилност – спасителен фонд за региона. Без ясна политическа идея пред централната банка, фундамента пред Еврото остава негативен, а рисковете пред общата валута стават значителни.

Към момента, пробива на ключовата хоризонтална подкрепа на 1.088 отваря пътя за понижение към 1.054. Може да извлечем печалба от създалата се ситуация ако е на лице корекция до 1.088, където бихме могли да се се позиционираме шорт срещу долара със стоп изнесен над диагоналната съпротива на 1.108.

В алтернативен сценарий при пробив над бившата подкрепа, текуща хоризонтална съпротива е добре да изчакаме първо price action сигнал за вход по посока на движението.

Търгувай и печели с избор от 3000+ финансови инструмента – Валути, Индекси, Акции, Commodities, Bonds, ETF, Crypto с избор от 3 платформи за търговия: Meta Trader 4, Meta Trader 5 и Varchev Absolute Trader.

Търгувай с Варчев Финанс. Отвори реална сметка тук.


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс