www.varchev.com

Euro Session: Фючърсите поскъпнаха в премаркета, заличавайки ранните загуби, след смесена азиатска сесия.

В премаркет търговията фючърсите в Европа успяха да преминат на положителна територия, възстановявайки ранните загуби, след смесена азиатска сесия. Повечето азиатски пазари се понижиха в четвъртък, като китайските индекси бяха подложени на натиск, поради опасения относно забавянето на икономическия растеж и влошаването на китайско-американските връзки, докато австралийските пазари се повишиха, поради перспективата за предстояща пауза, в повишаването на лихвите на Централната банка.

Рисковия апетит се завръща, като вчера видяхме сериозен ръст на индексите в Европа. Инвеститорите са окуражени от няколко дни, в които не се появява нова значима новина, свързана с банковата система. Пазарите са ценообразували вече потенциалните ефекти, което намалява натиска върху зависимите от дълга компании, позволявайки по-амбициозни движения в посока нагоре.

Преди старта на борсовата сесия в Европа, фючърсите върху индекси се оцветиха в зелено, задавайки положителен тон за начало на търговията.
EuroStoxx 50 е нагоре с 0,29%
Dax е нагоре с 0,29%
FTSE е нагоре с 0,18%

Индексите в Европа показаха завидна устойчивост, дори в най-високите точки на стрес на пазарите. От части твърде мрачните прогнози от миналата година и обезценката, позволиха подобряването на икономическите данни и овладяването на енерегийната криза, да доведат до едно здравословно и устойчиво възстановяване на пазарите през текущата година.

Днес в 15:00ч. се очакват данни за потребителската инфлация в Германия, като прогнозите са за забавяне и спад на годишна база. Данните биха имали сериозно отражение върху пазарните нагласи, като липсата на значими икономически данни от Европа през седмицата, остави търговията водена изцяло от техниката и сентимента.

След една кратка, вероятно и санираща импулса корекция, немския Dax успя да възстанови почти всички загуби, понесени през текущия месец, в разгара на банковия стрес. Той е най-добре представящия се Европейски индекс. Bullish outlook-a остава актуален, като силната подкрепа на 65МА, показа, че няма съществени изменения в нагласите и Long импулса запазва заряда. Вчера цената проби агресивно зоната на хоризонтална съпротива, затваряйки над 78,6FIBO на корективния импулс. Активизацията на купувачи в премаркета загатва за евентуален опит за достигане до нивата 15 575. Котировките са в зона на съпротива и подкрепа, в тесен рейндж, като напрегната търговия през текущата сесия, не е изключена.

Major moves има и при Европейския EuroStoxx 50, който успя да пробие над ключови нива. След като 65МА беше седмичната съпротива пред възстановяването, вчера котировките успяха да преминат над средните стойности, затваряйки и задържайки над ключовото 61,8FIBO, достигайки следващо ниво на съпротива. Очаквам стеснен рейндж на търговията през днешната сесия и при EuroStoxx 50.

Въпреки това, през последните дни пазара отново ни напомни, че има склонността да прави всичко, което ще изненада голямата част от участниците, хващайки ги неподготвени. В случая, още едно рали би бил най-изненадващия ход. Когато има стрес на пазарите, обикновено има свръхреакция както по пътя надолу, така и по пътя нагоре.

На валутните пазари:
Възстановяването на риск апетита, намалява вероятността от преждевременен Pivot point в политиките на Фед, което стабилизира долара през последните две сесии. Еврото успява да задържи тесен рейндж, в ключови нива на съпротива, подкрепано от 61,8FIBO. По-късно през деня /15:30ч/ се очакват данни за БВП и нивата на безработица в САЩ, които са ключови за лихвените политики и не е изключена повишена волатилност при кросовете с USD. Ако данните излезнат проинфлационни, това би подкрепило долара допълнително и би му дал временно предимство в търговията. Въпреки това дългосрочната Bullish outlook-a при EUR/USD се запазва, като няма съществени изменения в средносрочните и дългосрочни пазарни нагласи.

През последните две сесии еврото привлече вниманието, като успя да напредне спрямо долара и леко спрямо паунда. Еврото достига ключови нива, като успя да пробив над 38,2FIBO, но остава под силен sell pressure в горната част на седмичния рейднж. По-добрият лихвен диференциал на паунда, го превръща в предпочитана валута от Европа. Bearish outlook-a при EUR/GBP се запазва, като паунда има предимство пред еврото, с по-високата си лихвена доходност.

Има подобряване на рисковия апетит, като премаркет търговията предполага поредна силна сесия за европейските пазари. Плавното отшумяване на банковия стрес, води до повишен интерес, като голяма част от капиталите се алокират от Deffensive към Risk активи, което подкрепя индексите.


 Dealer Alexander Alexandrov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW