www.varchev.com

Fidelity, добавя Биткойн към своите спестовни планове 401(к)

Fidelity Investments планира да позволи на инвеститорите да поставят биткойн акаунт в своите 401(k)s, първият голям доставчик на пенсионни планове, който направи това.

Служителите няма да могат да започнат да добавят криптовалути веднага, но по-късно тази година 23 000 компании, които използват Fidelity за администриране на пенсионните си планове, ще имат възможността да поставят биткойн в менюто. Одобрението на най-големия доставчик на пенсионни планове в нацията предполага, че крипто инвестирането се придвижва все повече към мейнстрийма, но остава да се види дали работодателите ще го приемат за своите работници.

Ходът на Fidelity идва месец след като Министерството на труда изрази опасения относно включването на криптовалути в пенсионните планове. Това също е неспокоен момент за фондовия пазар, като S&P 500 падна с почти 10% тази година отчасти поради нарастващите лихвени проценти. Биткойнът е известен като нестабилен и е загубил повече от 40% от стойността си след най-високото си ниво през ноември.

„Има нужда от разнообразен набор от продукти и инвестиционни решения за нашите инвеститори“, каза Дейв Грей, ръководител на предложенията и платформите за пенсиониране на работното място в базираната в Бостън компания. „Напълно очакваме, че криптовалутата ще оформи начина, по който бъдещите поколения мислят за инвестиране в краткосрочен и дългосрочен план.

Съгласно плана, Fidelity ще позволи на клиентите си да разпределят до 20% от своите спестявания за биткойн, въпреки че този праг може да бъде намален от спонсорите на плана.

Приемането на биткойн от Fidelity може да предизвика по-широко приемане сред работодателите.

Компанията администрира планове с повече от 20 милиона участници и $2,7 трилиона активи под администриране. Fidelity също има нарастващо присъствие в бизнеса с криптовалути, включително платформа за търговия и попечителство, която стартира през 2018 г., която обслужва хедж фондове и други инвеститори.

Ходът на Fidelity идва в момент на засилен интерес към цифровите валути. Fidelity изчислява, че около 80 милиона индивидуални инвеститори в САЩ притежават или са инвестирали в цифрови валути. Съобщава се, че някои институционални инвеститори, включително някои университетски дарения в САЩ, са инвестирали в криптовалути или фондове, които ги купуват, или са взели дялове в компании в бързоразвиващата се индустрия.

И все пак значителни пречки могат да блокират широкото приемане на биткойн в менютата 401(k). Министерството на труда на САЩ, което регулира спонсорираните от компанията пенсионни планове, публикува насоки на 10 март, като предупреждава работодателите да „проявяват изключителна грижа, преди да обмислят добавяне на опция за криптовалута към инвестиционното меню на план 401(k),” се казва в съобщение на отдела.

Работодателите, предлагащи криптовалути, трябва да очакват въпросите на регулаторите „за това как могат да съпоставят действията си със задълженията си за предпазливост и лоялност“ съгласно пенсионното законодателство на САЩ, каза отделът.

Али Хавар, временно изпълняващ длъжността помощник-секретар на Администрацията за сигурност на обезщетенията на служителите на Министерството на труда, пише, че „на този ранен етап от историята на криптовалутите“ отделът „има сериозни опасения относно решенията на плановете за излагане на участниците на преки инвестиции в криптовалути или свързани продукти , като NFT, монети и крипто активи.”

Fidelity, заедно с различни търговски групи, които представляват индустрията на финансовите услуги, написаха писма с призив към Министерството на труда да оттегли насоките.

Някои прогнозират, че работодателите ще избягват криптовалутата в планове 401(k).

Майкъл Крепс, директор в Groom Law Group, който е специализиран в пенсионното право, каза, че насоките на Министерството на труда вероятно са имали смразяващ ефект върху „всички разговори, които се случват“ с работодателите относно добавянето на инвестиции в криптовалута към менютата 401(k). Продължаващата тенденция на съдебни спорове за такси 401 (k) също създава „огромен стимул за работодателите да не поемат рискове с 401 (k)“.

Лю Мински, президент на Асоциацията за институционални инвестиции с дефиниран принос, изследователска и застъпническа организация за инвестиционни мениджъри, консултанти и други в индустрията 401(k), каза, че не е запознат с каквито и да било планове на членовете на неговата организация да направят достъпна криптовалута. „Има твърде голяма волатилност“.

Компаниите са показали малък интерес да позволят на служителите си да разчитат на криптовалута за своята пенсионна сигурност. Около 2% от 63-те работодатели в неотдавнашно проучване на Съвета на спонсорите на плана на Америка заявиха, че биха обмислили добавянето на криптовалута към менюто си 401(k).

Работниците в компаниите, които се регистрират за новото предложение, могат да изберат да прехвърлят до 20% от баланса на сметката си в сметка за цифрови активи, която държи биткойни и използва платформата за институционална търговия и попечителство на Fidelity. Служителите могат също да инвестират до 20% от всяка вноска за заплати в биткойн, въпреки че работодателите могат да наложат по-ниски тавани.

Участниците, които инвестират в биткойн, ще срещнат изскачащи прозорци с образователна информация за крипто, когато влязат в своите онлайн акаунти. Когато салдото в биткойн холдинги надвишава 20% от стойността на портфейла, служителят няма да може да прехвърли допълнителни суми към сметката от други инвестиции в плана 401(k); служителят може да продължи да прави вноски за заплати. Около 5% или по-малко от биткойн сметката ще се държат в краткосрочен фонд на паричния пазар, за да се осигури ликвидност за улесняване на ежедневните транзакции. Таксите по сметката ще бъдат между 0,75% и 0,9%, в зависимост от клиента, без да се броят разходите за търговия.

ForUsAll Inc., доставчик на 401(k), обяви миналата година сделка с институционалното звено на Coinbase Global Inc., водеща борса за криптовалути, която ще позволи на работниците в плановете, които администрира, да инвестират до 5% от своите 401(k) , вноски в биткойн, етер, лайткойн и други чрез самостоятелно насочен прозорец за цифрови активи.

Интересът на Fidelity към криптовалутите започна преди почти десетилетие, когато Абигейл Джонсън, сега председател и главен изпълнителен директор, започна да провежда ежеседмични вътрешни срещи за обсъждане на цифрови активи и блокчейн технология. Фирмата започна да копае биткойни през 2015 г. По-късно добави връзка към сметките на клиенти на дребно към Coinbase, за да проследява техните притежания. През 2020 г. откри собствен крипто фонд за богати клиенти.


 Dealer Anatoliy Pavlov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
chat with dealer
CALL NOW