www.varchev.com

Първи стъпки за начинаещи трейдъри.

/ Статията е предназначена за начинаещи трейдъри. Още обучителни материали може да разгледате тук: https://www.varchev.com/trading-uni.htm. /

Солидна подготовка

Първата стъпка към това да станете успешен трейдър е да придобиете солидно образование на пазарите, от които се интересувате. Това може да включва четене на книги, посещаване на курсове, посещаване на семинари и онлайн проучване. Като разберете основите на търговията, можете да избегнете много често срещани грешки и да развиете здрава основа за вашата кариера.

Разработете план за търговия


Преди да правите сделки, важно е да разработите план за търговия, който очертава вашата стратегия, подход за управление на риска и цели. Вашият план трябва също така да включва подробности като видовете сделки, които ще правите, времевите рамки, на които ще търгувате и инструментите и индикаторите, които ще използвате за анализ на пазарите.

Упражнявайте се с демо сметка


Много брокери предлагат демо сметки, които ви позволяват да практикувате търговия, без да рискувате реални пари. Това е ценен начин да тествате стратегиите си за търговия и да добиете представа за пазарите, преди да се ангажирате с реални сделки. Практикувайте на демо сметка, докато не се почувствате комфортно с подхода си и имате солидно разбиране за пазарите.

Управлявайте риска си


Един от най-важните аспекти на успешната търговия е управлението на риска. Това включва задаване на поръчки за спиране на загубата, за да ограничите загубите си и използване на правилно оразмеряване на позицията, за да сте сигурни, че не рискувате повече, отколкото можете да си позволите да загубите. Никога не търгувайте с пари, които не можете да си позволите да загубите, и винаги имайте предвид рисковете, свързани с всяка сделка.

Мислете за всяка сделка като за собствена идея, която получава част от вашия капитал.

Водете търговски дневник


Воденето на търговски дневник е чудесен начин да проследите напредъка си и да идентифицирате области за подобрение. Запишете сделките си, причините зад тях и резултатите. Редовно анализирайте вашите сделки, за да идентифицирате модели, грешки и успехи и съответно коригирайте плана си за търговия.

Бъдете търпеливи и дисциплинирани


Успешната търговия изисква търпение и дисциплина. Избягвайте изкушението да правите импулсивни сделки въз основа на емоции или слухове и се придържайте към плана си за търговия. Не забравяйте, че търговията е дългосрочно начинание и се фокусирайте върху постигането на постоянни печалби във времето, вместо да се опитвате да забогатеете бързо.

Проявяването на търпение и дисциплина може да запази вашия умствен и физически капацитет като трейдър.

Бъдете информирани


И накрая, важно е да сте информирани за пазарите, на които търгувате.
За да получите най-добри резултати, бъдете в крак с текущото движение на цените. Ако сте фундаментален търговец, бъдете в крак с това какви икономически данни движат пазара. бъдете сигурни, че разбирате какво правите за себе си, а не въз основа на това, което другите мислят за пазара.

В заключение, търговията може да бъде възнаграждаващо и печелившо начинание, но изисква отдаденост, дисциплина и солидно образование. Като следвате тези най-важни съвети за начинаещи трейдъри, можете да избегнете много често срещани грешки и да развиете здрава основа за вашата търговска стратегия.


 Dealer Radoslav Valov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW