www.varchev.com

Златото атрактивно, вследствие стоп на покачващи се лихви.


Фундаментален анализ

Фалиращите банки, подхранват недоверието към финансовата система и към самите пари, което насочва паричния поток към старите активи за съхранение на стойност, като златото и други ценни метали. Очакванията за по-ниски лихви в близко бъдеще също стимулира растежа на цената, заедно с падащия долар. Northern Star Resources съобщи вчера, че производството на злато в Pogo Operation в Аляска, САЩ в момента е спряно, докато тече ремонт. Това е още един положителен двигател за цената на златото, поради намаляване на добива, докато проблемите не се разрешат.

Ако тези фактори се задържат, златото ще стане по-привлекателно и вероятно ще последва ръст на цената.

Вниманието сега ще бъде насочено към срещата на Федералния резерв в сряда следващата седмица и посоката на лихвените проценти – ключови за определяне на дългосрочната перспектива за златото.

COT Report

Commercial трейдърите намаляват късите позиции и увеличават дългите с малък темо, което предполага, че очакват средносрочното възходящо движение да продължи. От друга страна non-commercial трейдърите, които са настроени към по-краткосрочна търговия, прибират част от печалбите, което подсказва, че вероятно очакват малко по-дълбока корекция краткосрочен план.

Non-Commercial Positions

Нетно Non-Commercial трейдърите са позиционирани Long , но не се наблюдава сериозна тенденция, а по-скоро чопи. Текущата възходяща промяня в позициите ревърсира доста агресивно, което ме навежда на мисълта че започват да се натрупват къси позиции около текущите нива. Разбира се, краткоасрочната нагласа на групата е положителен сигнал, че низходящото движение може би няма да е много голямо.

Commercial Positions

Нетно групата е позиционирана short, но силното намаляване на късите позициите, подсказва за хедж срещу средносрочно възходящо движение. Long позициите не са се увеличили особенно много, което отразява, че групата по-скоро се опитва да минимизира риска от възходящото движение, а не толков а да спечели от него, което подсказва, че не се очаква много продължително възходящо движение.

Технически анализ

Златото баунсна успешно от ключовата хоризонтална подкрепа около 200 периодната, което предполага, че има потенциал да тества върха 1961 и дори да постави по-висок връх около психологическото ниво 2000. Този сценарий е зависим от PPI данните днес и решението на Фед за ливхите следващата седмица. Очаквам в краткосрочен план да се развие кратка корекция до 1857, преди продължение на възходящия импулс. Високите обеми сигнализират за интерес за покупки, което подкрепя средносрочния възходящ сценарий. При по-слаби данни днес, корекцията вероятно ще бъде по-плитка и ще се реализира импулс към 1961.

Дългосрочната структура е широк рейндж, което предполага, че цената едва ли ще премине лесно над ATH нивата. Това се отразява и в позициите на Commercial трейдърите, които само намаляват късите позиции, но не увеличават значително дългите.

Очаквам достигане на нивата около 1961 – 2000 до края на месеца, ако Фед повиши лихвите само с 25 базисни пункта.

Marker Profile

Цената затвори над Value area-та пред предходните сесии и в момента ретества пробива. Ако задържи текущите нива, вероятно ще се реализира Value migration към по-високите стойности, в зоната 1960 – 2000. Ниските обеми в зоната предполагат, че няма голям интерес около тези, което би довело до връщане към балансната зона 1860 – 1800 през следващите месеци.

Заключение

Краткосрочна корекция до 1857 ще предостави добри нива за вход Long със Stop loss под хоризонталната зона на подкрепа, около нивото 1793, с таргет 1961 – 2000.


 Dealer Anatoliy Pavlov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW