www.varchev.com

Gold – Mid term down move possible

Фундамент

Златото падна, след като данните показаха, че растежът на САЩ остава силен, намалявайки очакванията, че Федералният резерв ще се насочи към намаляване на лихвените проценти в скоро време.

Брутният вътрешен продукт на САЩ се повиши с 2,9% годишен темп през четвъртото тримесечие, надминавайки очакванията на анализаторите, докато първоначалните молби за безработица бяха по-ниски от очакваното.

Ралито при златото се дължеше основно на очакванията че Фед ще забави темпото и потенциално ще направи пивот през тази година.

Златото вече е на път за трети месечен ръст, докато притежанията в обезпечени с кюлчета борсово търгувани фондове се повишиха през последните дни. Това е знак, че повече инвеститори започват да подкрепят ралито.

Технически анализ

Рязкото движение през тези три месеца, за сега не е реализирало добра корекция и вероятно има прекалено много дълги позиции в момента. Това може да доведе до частично прибиране на печалби и корекция до зоната 1821 – 1799, преди продължение на възходящото движение.

Sequential подкрепя тази идея принтирайки 1-ца за начало на нов низходящ цикъл, след като многократно сигнализираше за прегряване на движението през миналите седмици.

DeMarker Oscillator е в overbought територия, сигнализирайки за висока вероятнос за ревърс около текущите нива.

Все още няма потвърждение на низходящото движение тъй като rising wedge формацията все още не е пробита. спускане под 1917 може да засили низходящото движение, което вероятно ще тригира проби на формацията.

Очаквам средносрочно низходящо движение към зоната 1821 – 1799, през следващите седмици, като голям фактор за това движение може да бъде кратко поскъпване на долара.

Commitment of traders

Ритейл инвеститорите са нетно дълги, като се наблюдава продължително увеличаване на дългите позиции, което може да окаже положително въздействие в краткосрочен план.

От друга страна големите банки и хедж фондове продължават да добавят къси позиции, като частично хеджират с по-малко дълги. Това предполага, че очакват цената да се понижи още в дългосрочен план.

Market Profile

Текущо цената се търгува около point of control зоната, след неуспешно разширяване на рейнджа през миналите сесии. Това може да доведе до, спускане за тест на долната граница на рейнджа около 1855, където са ступани най-много обеми.

Заключение

Отваряне на къси позиции срещу възходящия импулс е рисково, затова е препоръчително да се изчака спускане в зоната 1821 – 1799, за позициониране long при успешен баунс.

Алтернативен сценарий

Спускане под 1821 – 1799 може да сигнализира за задълбочаване на корекцията до нивата 1684 – 1613. Стоп лос зоната е под 200 периодната, около нивата 1764 – 1753, премерена спрямо големината на марджин акаунта.


 Dealer Anatoliy Pavlov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW