www.varchev.com

Goldman Sachs: Long Term Bullish на фондовия пазар в Европа и Commodities.


Стратезите на Goldman повишават 12м price target за широкия европейски пазар / Stoxx 600/ в светлината на очаквания pivot в hawkish политките на централните банки в Европа и САЩ.
-GS повишават 12м price target До 540 при Stoxx Europe 600, от предходни нива 510. Като осноавние стратезите посочват – положителните макроикономически перспективи и намаления на лихвените проценти, според стратезите на Goldman Sachs, които повишиха целта си от 510.
-P/E модела на Goldman предполага, че оценките на Stoxx 600 могат да се покачат с около 2,5% през следващите 12 месеца, което предполага 6% възвръщаемост от текущите ценови нива на индекса (9% очаквана възвръщаемост ако се прибавят и дивидентите)
-GS задава 12м price target за Euro Stoxx 50 за нива от 5400, а при английския FTSE 100 – очаквани нива от 8200 за 12 месеца
-Стратезите също така очакват – Stoxx 600 EPS да нарасне с 3% тази година, с 4% през 2025 г. и 5% за 2026г.
-Какво може да бъде пречка пред реализиране на такъв сценарии – трайно покачване се цени на петрола може да забави намаляването на лихвените проценти /тъй като е основен компонент на инфлацията/, но пък е в подкрепа на растежа на EPS


Кога очакват да се случи повишаването в цените и метриките на компаниите:
-цените и метриките трябва да се повишат, когато икономическият растеж се засили /по-силен ръст на БВП/ и централните банки започнат цикъл на намаляване на лихвените проценти
-Според Goldman европейските компании имат потенциал за растеж и на база това, че изостават от американските си конкурентни.
-Пазарът на акции е склонен да изпреварва представянето на дълговите пазари в късния цикъл на затягане, и най-вече във фазата на оптимизъм и когато централните банки намаляват лихвите. / за чието начало имаме първите индикации през последните 2 седмици.

Освен Long term bulls на Европейския фондов пазар, от Goldman Sachs са и Long Term Bulls на Commodities
– Стратезите на Goldman споделят историческа тенденция – commodities поскъпват в периода да понижение на лихвените проценти.
-„Откриваме, че намаляването на лихвените проценти в САЩ в нерецесионна среда води до по-високи цени на суровините, с най-голям тласък за металите (по-специално медта и златото), следвани от суровия петрол“ споделят стратезите на Goldman
-Защо понижението на лихвите има благоприятен ефект върху commodities – промишленото и потребителското търсене обикновено нараства значително в периода 12-24м. след като централните банки отпуснат захвата.
-Според Goldman Sachs Суровините може да поскъпнат с близо 15% през 2024 г.

Стоките постигат скромен напредък през първото тримесечие – петролът се повишава, златото достигна нов абсолютен рекорд, а медта надхвърли $9 000 за тон. Централните банки в САЩ и Европа се очаква да започнат обратен курс на понижение, а Китай обявява допънителна подкрепа за икономиката – фундаментална рецепта за продължаващо поскъпване на commodities.

Според прогнозите на Goldman в края на годината медта вероятно ще бъде около $10 000 за тон, алуминият на $2 600 на тон, а златото на $2 300 за унция, което би било нов абсолютен рекорд.
*Важно – GS споделя, че трейдърите трябва да изберат силно селективен подход – банката остава bearish настроена по отношение на перспективите за метали за батерии като никел, кобалт и литиев карбонат.


 Head Dealer Alexander Alexandrov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW