www.varchev.com

Goldman Sachs: акциите и облигациите в момента са уязвими от бързи разпродажби

Според Goldman Sachs акциите и облигациите изглеждаха доста скъпи, след като заедно се покачиха, а в момента са уязвими от бързи разпродажби.

Рискът от излизането на Великобритания от Европейският съюз, ще се отрази негативно за местната икономика на главно Великобритания и Европа. Едно е сигурно, че най-вероятно ще накарат световните банки да продължат с разхлабената си парична политика.

Риск апетита за печалбата се възвръща обратно и парични средства отново навлизат в акции и облигации, но това силно движение, може да спре и да се обърне.

„Пазарите не реагират толкова силно, на това което централните банки биха могли да направят. Облигациите могат да се разпродадат рязко в резултат на разочарование от действията на централните банки, положителната инфлация, изненади с по-добри данни и ликвидността, което най-вероятно ще подтикне към слаби акциите и други рискови активи, поне в началото“ – сподели Goldamn.

В същото време „акциите могат да се разпродадат поради негативни изненади за растежа и облигациите които са на най-ниски дъна, боновете е малко вероятно да са добър хедж. Това води до липса на диверсификация и по-висок риск на портфейла в момента когато потенциалната възвръщаемостта е ограничена.

Това беше единият от факторите зад решението на инвестиционните банки да наблегнат над запасите си на кеш. Препоръчвайки на инвеститорите да притежават диверсифициран портфейл от валути. Също е препоръчително, притежанието на злато, за се намали риска от значителни загуби на портфейла.

„Оставаме доста предпазливи относно нашето разпределение на активи и вярваме, че възстановяването на цените на рисковите активи, по конкретно акциите, след Brexit е най-вероятно да не се запази.
Goldman Sachs даде прогноза за смесени движения при акциите за период от 3 – 12-месеца, но добави, че ако акциите продължат да се повишат от тук, тази прогноза може и да не се изпълни.

Банката остави своята негативна прогноза на 12-месечните държавните облигации, но подобри до неутрални боновете на 3 месечна база.

„ Докато са високи очакванията от централните банки да задържат лихвения процент нисък, риска за облиците остава малък”

Очакват се акциите да останат в рейндж, без да могат да носят печалби, придружени от висока волатилност.
Инвеститори, насърчиха Goldman да запази своята прогноза за кредит, особено по-рискови активи като Щатския и Европейски високодоходен дълг. Но Голдман намали очакванията си за кредити свързани с инвестиции.
За акции, Goldman сподели, че предпочита компании с ниска волатилност и стабилен растеж.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс