www.varchev.com

Goldman Sachs планира основно реструктуриране

Goldman Sachs планира да свие корония си бизнес с търговия и инвестиционно банкиране в едно звено, свивайки се от четири на три подразделения. Този ход е част от мащабна реорганизация предприета от главния изпълнителен директор Дейвид Соломон в опит да подкрепи оценката на банката на фондовия пазар.

Соломон се бори да преодолее разликата в оценката на фондовия пазар с конкурентните банки, която се разшири, откакто той пое поста главен изпълнителен директор през 2018 г. Банката на Уолстрийт сега се стреми да обедини своите отдели за управление на активи и богатство и да прехвърли част от губещия си бизнес с крайни потребители в новосформирано звено.

Комбинираното подразделение за активи и богатство ще включва тяхната онлайн потребителска банка, Marcus и ще бъде ръководено от Марк Нахман, който в момента е съ-ръководител на подразделението за търговия на Goldman.

Други части от бизнеса за банкиране на дребно, като партньорството с Apple за кредитни карти и доставчика на онлайн заеми GreenSky, които Goldman придоби миналата година, ще формират ново подразделение, наречено Platform Solutions. Тук ще се помещава и процъфтяващият транзакционен банков бизнес на Goldman, който помага на компаниите да движат парите си и преди това е бил част от инвестиционната банка на Goldman.

Навлизането на Goldman в банкирането на дребно започна през 2016 г. и беше обект на критики от страна на инвеститори, а и вътрешно след години на загуби и ескалиращи разходи.

Хората, запознати с въпроса, казаха, че комбинираният отдел за инвестиционно банкиране и търговия ще има трима съ-ръководители: Дан Дийс и Джим Еспозито, които в момента управляват инвестиционната банка, и Ашок Варадхан, съ-ръководител на отдела за трейдинг.

Обединеното подразделение за търговия и банкиране ще изравни Goldman с колегите Morgan Stanley и JPMorgan Chase, които имат подобна структура.

Тези ходове бележат голяма промяна в начина, по който ще работи един от най-големите играчи на Уолстрийт. Те идват след години на борби инвеститорите да бъдат убедени да дадат по-висока оценка на акциите на Goldman.

Банката постигна рекордни печалби и цената на акциите достигна рекордно високо ниво миналата година, но съотношението price/book, показател, който сравнява цената на акциите на компанията със стойността на нейните активи, за да даде представа за реалната й оценка, изостава от конкуренти като Morgan Stanley.

Пазарът приветства експанзията на Morgan Stanley към по-стабилни бизнеси, генериращи редовни такси, като управление на богатство, за разлика от нестабилните инвестиционни банки и търговски дейности.

Соломон се опита да се разшири в по-предсказуеми бизнеси като управление на активи и транзакционно банкиране и да компенсира нестабилността на трейдинг бизнеса, но среща трудности в това да промени микса от приходи на Goldman като намали тези от инвестиционното банкиране и трейдинг.


 Dealer Vladimir Ivanov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW