www.varchev.com

Как да планирате правилно следващия си ход в трейдинга

Вашето ниво на успех ще се определя от това колко ефективни сте в търговията. Най-често срещаните проблеми, с които се сблъскват търговците, са, че или намират добра акция и след това не успяват да спечелят напълно от нея, или акцията се оказва лош избор и допускат значителна загуба.

И двата проблема са функция на липсата на ефективен план за търговия. След първоначалната покупка много често се появява инерция. Вместо да бъдем проактивни в управлението на търговията, ние просто седим и се надяваме, че ще се получи.

Ключът към управлението на търговията е да се идентифицират потенциалните катализатори предварително. Какво ще движи тази акция? Трябва да вземете предвид няколко неща. Първият е общите пазарни условия. Една страхотна акция на лош пазар е малко вероятно да се представи по начина, който искате. Търговията с общата пазарна тенденция значително увеличава шансовете ви за успех, но трябва да оцените голямата картина и как се развива, за да формулирате ефективен план за търговия. В един слаб пазар, какъвто имаме сега, е изключително важно да намерим начини да се възползваме от слабостта, вместо да се опитваме да се борим с нея.

Често трейдърите се питат защо тази страхотна акция се държи толкова зле. Обикновено проблемът е, че общите пазарни условия са лоши и няма новини, които да привлекат интерес. На лошите пазари ликвидността изсъхва и много хора продават акции по причини, които нямат нищо общо с индивидуалните им качества. Ако сте наясно с това, тогава ще гледате на погрешното ценообразуване по-скоро като възможност, отколкото като проблем.

Пазарни условия

Какви пазарни условия е вероятно да влязат в действие в близко бъдеще? Предстоят ли важни икономически новини или предстои решение на Фед? Има ли силен възходящ тренд или това е просто корекция на мечи пазар? Тези неща ще определят повече движението на акцията, отколкото всичко друго, и трябва да помислите колко толерантни ще бъдете към нестабилността, докато пазарът се движи.

Вторият катализатор, който трябва да се вземе предвид, е специфичен за акциите. Дали тази акция е в сектор, който пазарът предпочита в момента? Предстоят ли новини за приходите? Има ли вероятност да има новини за договор или решение на FDA? Какви новини са на хоризонта, които ще създадат интерес и ще накарат тези акции да се раздвижат?

Често очакването на новини създава много благоприятни условия за движение на акциите, така че е изключително важно да знаете какво е на дневен ред. Също така е важно да се признае, че рискът се увеличава, когато задържате позиция по време на големи новинарски събития. Ако успеете да хванете новини, рискът от реакция „sell the news“ ще влезе в действие.

След като разпознаете различните катализатори, които могат да влязат в действие, можете да започнете да изготвяте план. Например на този етап ще направя първоначална покупка, но като цяло пазарните условия са лоши и има по-висок риск от спад, така че ще съм готов да осредня на по-ниска цена. Или може би предстои отчет за приходите и искам да огранича експозицията пред тази новина, но след това да съм готов да купувам агресивно на отчета. Ако пазарните условия са негативни, мога да използвам обратни ETFs за да печеля докато цената пада.

След като разпознаете всички различни катализатори, които могат да повлияят на търговията, важно е да можете да промените размера на позицията, когато нивото на риска се промени. По този начин се предпазвате от потенциална голяма загуба, като в същия момент оставате инвестирани при продължение на движението във ваша позла.


 Dealer Anatoliy Pavlov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW