www.varchev.com

Човешките емоции в трейдинга.

/ Статията е предназначена за начинаещи трейдъри. Още обучителни материали може да разгледате тук: https://www.varchev.com/trading-uni.htm. /

След като е открита позиция, колебанията на средствата по сметката предизвикват различни изкушения, страхове, алчност, надежда и емоции. Това силно пречи на нормалното мислене и преценка.

Независимо дали става въпрос за дълга или къса позиция, независимо дали е печалба или загуба, трейдърите трябва да се съсредоточат върху коректността на процеса и да бъдат доволни от резултатите, когато идват. Ако се мисли за резултатите предварително, това ще наруши целия процес на търговия и ще доведе до загуби.

Човешкият ум винаги скача напред, за да си представи нереалистични резултати и игнорира какво всъщност се случва в настоящето. Това обаче може да бъде голяма грешка в трейдинга. Това са причините за страха или алчността, които могат да доведат до съжаление след поставяне на поръчка или затваряне на позиция, причинявайки колебание и нерешителност.

Основната причината за това е, че няма ефективна система за търговия, което кара трейдърите да нямат доверие във всеки аспект от процеса на търговия.

Конфронтация с пазара

Трейдърите трябва първо да разберат, че пазарът не се променя според човешката воля. Често някои успели личности от различни индустрии идват на пазара и търпят неуспехи, и то дори по-сериозно от обикновените хора.

Това е така, защото успешните хора в други индустрии имат силно самочувствие и не вярват, че ще се провалят. Те също не желаят да приемат собствените си провали. Успехът им прави личностите им много твърди, така че когато пазарът се обърне срещу тях, те не знаят как да се поддадат и да направят компромис, а възприемат конфронтационно отношение, докато не бъдат занулени.

Хората в живота са склонни да защитават своите възгледи до известна степен, не желаят да признаят грешките си в преценката. Следователно, независимо дали човек е прав или не, той ще се придържа към отношението си докрай. Това, което те защитават, не е истината, а себе си.

Това присъщо естество на борбата и нагласата да не желаеш да отстъпиш или да се откажеш от себе си е най-голямата пречка в търговията. Задържането на позиции, незадаване на стоп загуби и недопускане на грешки може в крайна сметка да доведе до големи загуби или дори ликвидация.


Стремеж към съвършенство

Стремежът към съвършенство е много алчен и краен манталитет. Поради това преследване, той не допуска никакви недостатъци, не може да понесе дори много малки загуби и е трудно да се изпълни стоп загуба, когато е необходимо, и иска повече печалба, когато е време да затворите печеливша позиция. Поради това преследване човек се опитва да улови всяко движение и не иска да пропусне никоя пазарна ситуация.

Всеки има своите ограничения и области, в които е по-добър. Стремежът към съвършенство може лесно да доведе до честа и импулсивна търговия.


 Dealer Radoslav Valov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW