www.varchev.com

Джейсън Шапиро – The Contrarian Trader Analysis.

/ Още статии за велики трейдъри може да прочетете тук: https://www.varchev.com/great-traders.htm /

Джейсън Шапиро е трейдър с 30 годишен опит на финансовите пазари, започнал своята кариера през 1990г. като трейдър в Hong Kong commercial bank. Със средна доходност от 15% годишно за последните 23г. и максимален drawdown ot 5%, той попада сред най-добрите трейдъри и фигурира в едно от изданията на “Market Wizzards”.


Шапиро e с доста различен подход спрямо повечето си колеги, първоначално изпитал на гърба си циклите на бум и срив на фондовите пазари и в последствие развил своята стратегия. Той е контра трейдър – срещу тълпата. За него свръхкупеният пазар не се обозначава от цената на акциите, а по-скоро от броя на участниците, които залагат на една и съща сделка. -“Въпреки че обръщам внимание на основите, го правя само по начин, за да разбера какво се опитват да мислят всички тези други хора и защо всички те са натоварени от едната страна на пазар.”


Фондовият пазар е много трудно място за правене на пари и най – основно мото за него е: Дисциплина и строг процес, към които се придържа. Това е и съвета му за всички начинаещи трейдъри. – ” Имам процес, при който основно правя един вид трейд и това са единствените сделки, които правя. Седял съм пред тези екрани повече от 30 години и има други неща, които виждам, но не ги правя, защото се придържам към това, което правя!”
Той е контра трейдър и един от основните му начини да види накъде е насочена тълпата е седмичния CFTC репорт на Комисията за търговия със стокови фючърси, който показва късите, дългите и спред позициите на участниците на пазара на фючърси в САЩ. Той също така преглежда съотношенията Put/Call. Това му позволява да забележи кои позиции са пренаселени. След което допълнителни данни за потвърждение, които могат да включват фундаментални показатели, водещи новини и индикатори за подкрепа и съпротива, които предоставят допълнителни указания защо пазарът се движи в определена посока.


Намаляването на риска е от ключово значение. Първият начин, по който Шапиро ограничава риска си, е като зададе стоп загуба въз основа на това, което е готов да загуби за всяка позиция, което е около 70 базисни пункта, отбелязва той. Някои търговци ще определят своя стоп възоснова само на процента или съотношението, което са готови да рискуват. Шапиро казва, че това е лоша идея, защото предполага, че търгувате на случаен принцип. Трябва да разчитате на един въпрос: в кой момент тезата ви става грешна и ако е така, колко сте готови да загубите? Маркировката за изход трябва да е различна за всеки и да зависи от тезата, върху която се извършва сделката. Вторият начин, по който той намалява риска, е като прегледа портфолиото си, за да се увери, че позициите му не са твърде корелирани.


 Dealer Radoslav Valov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW