www.varchev.com

Jesse Livermore – The Great Bear of Wall Street

Още статии от секция “Великите Трейдъри” може да видите тук: https://bit.ly/3wmABpw

Jesse Livermore – познат като Godfather на трейдърите на Wall Street. Ето ценни съвети от кариерата му – все така актуални 100 години по-късно.

Ливърмор е вярвал, че има някои черти, които се изискват от успешния трейдър, и че търговията определено не е подходяща за всички. Това е призвание не за глупавите, умствено мързеливите или тези с по-ниско емоционално равновесие и особено не за тези, които очакват бързо да забогатеят.

Един от ключовете за успешна търговия е разбирането на елемента на времето. Ливърмор уважава елемента на времето, доколкото смята, че никой не трябва да използва пазара като механизъм за бързо забогатяване. Разглеждането на пазара по този начин е изключително опасно и обикновено дава точно противоположни резултати.

Емоционалният баланс, нещо, с което Ливърмор по-късно в живота си се е борил и което в крайна сметка е довело до трагичната му смърт, е от жизненоважно значение, тъй като успехът на фондовия пазар е по-скоро емоционална, отколкото интелектуална битка. Едно от качествата, за които Ливърмор смята, че са необходими за успешната търговия, е уравновесеността. Той е знаел, че здравословното състояние на психическото равновесие – такова, което не трябва да се влияе от надежди или страхове – е ключово умение на успешния трейдър.

Търпението, което означава изчакване на подходящата възможност, е друго задължително умение. Липсата на търпение при търговец е слабост и основна причина за загуби. Също така, мълчанието и запазването за себе си вашите загуби и печалби е решаващо умение. Работната етика за постоянно изучаване на пазара също е от съществено значение.

Ливърмор разглежда спекулациите с акции като работа на пълен работен ден, защото пазара изисква нечие пълно внимание, за да се отличи. Точно както успешните лекари или адвокати трябва да бъдат добре обучени и да учат усилено в своите професии, търговците на акции не се различават. Повечето хора не разглеждат фондовия пазар като нещо, което изисква толкова усилия, колкото другите споменати професии. Повечето разглеждат пазара като лесен и без усилие, защото за да участвате, всичко, което трябва да направите, е да инструктирате брокер да влезе в сделка.

Или просто трябва да чуете тип от външен човек и след това да действате според тази информация, като направите сделка и изчакате да пристигнат парите. Докато никой в ​​здравия си разум не би ви позволил да го оперирате или да го защитите в съда без подходящо обучение и сертификати, същото би трябвало да важи и при търговията с акции. Това определено е умение, което трябва да се усъвършенства с течение на времето. Ливърмор третира борсовата търговия като бизнес и постоянно търси нови начини да подобри набора си от умения.

Друг ключов урок, на който Ливърмор ни учи е, че търговията всеки ден и или всяка седмица е игра на губещи и не може да се направи с голям успех. Той ни научи, че има много възможности, за да печелите пари, търгувайки акции, и има моменти, в които изобщо не трябва да търгувате. За него е здравословно да прави много почивки и ваканции, когато пазарът не предлага най-добрите си възможности.

Ливърмор винаги е бил много бдителен за постоянния си стремеж да анализира ценовите движения на пазара и отделните акции. Тази дисциплина го принуждава да не търгува през цялото време.

Като стоим отстрани и бъдем наблюдателни, можем да видим по-ясно основните промени, отколкото ако човек постоянно наблюдава малки колебания от ден на ден.

Още статии от секция “Великите Трейдъри” може да видите тук: https://bit.ly/3wmABpw


 Junior Trader Nikolay Yordanov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW