www.varchev.com

JMP Group (JMP – NYSE) изглежда силно подценена

JMP Group LLC-Q-earnJMP Group  (JMP – NYSE) е базирана в Сан Франциско и разполага с офиси в цялата страна. Основната дейност е диверсифицирани финансови услуги в множество линии, чрез три основни оперативни дъщерни дружества.  Приходите на компанията са нараснали спрямо същия период на 2015, но този растеж не е в резултат на подобряване на брутната печалба или от дейности, контролиращи оперативно разходите. Висшият мениджмънт обяви дългосрочна стратегия за растеж и постигане на по-висок  пазарен дял, с което да докаже, че периодът на икономически спад е свършил.
Същевременно те потвърдиха намеренията си да разпределят от  50% до 70% в парични дивиденти и да увеличават акцента върху обратното изкупуване на акции. Агресивният стил на управление е базиран на ръста, постигнат 2008 година (при сходни обстоятелства), когато чрез тази стратегия компанията възстанови показателите си повече от два пъти през следващите няколко години.

JMP Group LLC-22apr

Съпоставена с пазара (чрез S&P500), както и с водещите финансови групировки (чрез акциите на представителните  JPM и C), трите финансови акции показват еднакво движение спрямо промените на „пазара“. При  JMP за 2 години се вижда известно забавяне на динамичния ред спрямо JPM и C, започващо от средата на 2015, както и раздалечаване в относителните данни. В средносрочен план можем да очакваме връщане към средната на съотношението спрямо JPM и C, в близост до S&P500. В този смисъл,  JPM и C могат да се разглеждат като изпреварващи сигнали за тренда на JMP.

В краткосрочен период за JMP е вероятен спад до ЕМА100, а при пробив и до подкрепа около 5,20. При отблъскване от ЕМА100 е по-вероятен ръст до съпротивата на ЕМА200 и при пробив, ще очакваме силен импулс нагоре.

Очевидно финансовите компании продължават да са много рискови, но рисковата премия вече изглежда пазарно калкулирана и се засилва мнението, че към момента във финансовия сектор преобладават силно подценените компании.  JMP Group сега изглежда именно такава и средносрочни дълги позиции могат да донесат доста по-висок доход, в сравнение със средните за сектора.

G.Hristov – Head of Fundamental Analyzes

JMP Group LLC-22apr-cha


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс