www.varchev.com

Kaк да повишим трейдинг увереността си

Изграждането на увереност като трейдър е много важно за успех в дългосрочен план. Увереността не идва от резултатите, а се придобива в процеса на търговия.

Когато сме фокусирани основно върху резултати, ние си ми слим: “Тази сделка дали ще бъде печеливша или губеща? Дали съм с нагласата да спечеля пари днес или ще направя ли ари тази седмица? ” Това е поставяне на доверието извън себе си. Това е нещо, което ние психолозите наричаме “външно доверие”.

Никога не знаeм дали дадена сделка ще бъде печеливша или губеща. Ние никога не знаем как пазарът ще се развие през този ден. Пазара може да е в рейндж или да направи силно движение на някъде.

Никога не можем да знаем как ще протече седмицата. Така че, ние свързваме нашата увереност с външни фактори като например дали търговията ще е печеливша или не и когато спечелим, ние се чувстваме добре, но ако загубим ние ние се огорчаваме.

Едно от нещата, с които трейдърите се борят е, че след като те имат три или четири губещи сделки по ред, увереността и постоянството са нещата, които трябва трябва да им помогнат за да открият пета поредна сделка.

Проблемът тук е, че те се държат за какво се е случило в миналото, но това няма нищо общо с това, което може да се случи в настоящото или през следващата сделка.

Отново погледа е в резултатите, а не върху процеса на развиване и усъвършенстване на добри умения. Истинската увереност ще дойде от усвояването на способността ви да разберете и пазар, както и способността ви да изпълнение и управлявате сделките си.

Така че, предлагам ви три съвета, върху кои области да се съсредоточите:
* Единият от тях е да изучите техническата страна на пазара и положете наистина усилия върху това на първо място, отколкото да започнете първо да търгувате, а после да учите, както правят повечето трейдъри.

Ние искаме да обърнем този процес. Ние правим това чрез изучаване на графиките. Ние правим това чрез много сделки чрез използване на симулативна търговия. Правим това чрез водене на търговски дневник и описание на всички сделки наблюдавайки и мислейки, къде трябва да направим подобрения за да увеличим нашата успеваемост.

Искаме наистина да разберете, че докато сте в режим на практика трябва да достигнете до компетентно ниво на умения. След като това се случи, тогава започнете да търгувате с малки обеми.

* Откривайте позиции с един контракт или ако това е твърде много, изпоолзвайте например десет акции. Няма нужда ордера да е от 500 или 1000 или 2000 акции. Просто започнете малък обем да търговате и да получите усещането за търговия и едва след това постепенно увеличавайте размера на позицията.

* Третото нещо, което трябва да направите е да разбере характера на търговия. Това касае основно вероятностите. Ако сте имали три или четири поредни загуби и ви е трудно да направи следващата сделка, е добре да знаете, че следващата сделка няма нищо общо с това, което се случило до момента или с предишните три или четери сделки.

Тук има и парадокс във вероятностите, и този парадокс звучи така: При всяка една сделка, вие никога не знаете дали ще спечелите или ще загубите, но след натрупване на опит и осъществяване на множество сделки системата покаже положително очакване, то ние придобиваме увереност, че сме печеливши.

Така например, ако имаме съотношение между 70/30 печалби / загубата в проценти, където седем от десет пъти системата печели при която и да е сделка, ние никога няма да узнаем предварително дали това ще бъде една от седемте печеливши или една от трите губещи, но от всичките 100 сделки, 70 трябва да останат печеливши.

Разбирането на вероятностите е много важен момент. То представлява контрол върху това, което можем да управляваме и представлява фокусиране върху процеса за разработване на добри умения относно „разчитането” на графиката и управление на сделката. Всичко това трябва да се възприеме като една игра – вероятностна игра и всяко поле е вероятностно поле изградено върху процеса, а не върху резултатите. Правете така и ще видите, че и резултатите ще започнат да се грижат сами за себе си.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс