www.varchev.com

Основни типове трейдинг

Това е списък със стратегии, използвани от различни видове търговци, за да печелят пари на пазарите.

Day trading: Дневните търговци отварят и затварят своите сделки в рамките на редовното пазарно време. Дневните търговци избягват риска от оставяне на сделка за следващия ден, и могат да се възползват само от ценови движения в рамките на деня. Те затварят позициите си до края на деня.

Scalping : Скалперите печелят чрез бързо купуване и продаване през целия търговски ден, насочени към микро печалби. Тяхната стратегия идва от тяхната скорост на изпълнение на влизане и излизане от сделките възможно най-бързо с печалба. Те търгуват на най-малката времева рамка за секунди и минути.

Swing trading: Swing търговията е спекулативна стратегия за търговия на финансовите пазари, при която търгуем актив се държи в продължение на един или повече дни с цел печалба от промени в цените. Суинг търговците използват предимно технически анализ, за да търсят възможности за търговия

Position trading: Търговците на позиции държат за продължителен период от време, търсейки пазарните цени, които в крайна сметка да се движат в тяхна полза. Средната позиция, която търговците задържат, е седмици или месеци. Те не са много активни в търговията и са склонни да правят няколко големи залога обикновено по-малко от 10 на година.

Breakout trading: Този вид търговия е когато цената се движи извън определено ниво на подкрепа или съпротива. Търговецът влиза в дълга позиция, след като цената на инструмента пробие над съпротива или влиза в къса позиция след пробив под подкрепа. … Пробиви се случват във всички видове пазарна среда

Trading a reversal: Това е, когато посоката на ценовата тенденция се е променила, от покачване до понижение или обратно. Търговците се опитват да излязат от позиции, след като има тенденции за обръщане, или ще излязат, след като видят обръщането

Trend following: Тенденционната търговия е метод за търговия, когато цената има изграден тренд и е по-вероятно да прави нови върхове , или обратно когато цената има тенденция да прави нови минимуми. В допълнение те използват пълзящи средни и технически индикатори, за да помогнат да се идентифицира посоката на тренда и потенциално да предоставят сигнали.

Futures trading: Търговците на фючърси имат свой собствен аукционен пазар, където могат да купуват и продават фючърсни договори за доставка на бъдеща дата за стоки, борсови индекси и валути . Фючърсите са договори за деривати, които заключват цените за доставка в бъдеще и се използват от спекулантите, за да се възползват от ценовите действия.

Macro trading: Макротърговците се опитват да спечелят чрез търговия въз основа на моделите в глобалните икономически данни като растеж, безработица, инфлация, лихвени проценти, промени в световната политика, политиките на правителството и централната банка, финансовите взаимоотношения между нациите и големи глобални финансови системни фактори.

Търгувай с Варчев Брокърс

2+

 Junior Trader Mert Mustafa


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс