www.varchev.com

За начинаещи: Major Events и влиянието им върху пазарите.

/Статията е предназначена за начинаещи трейдъри. Още обучителни материали може да разгледате тук: https://www.varchev.com/trading-uni.htm. /

За трейдърите, които се опитват да се възползват от нестабилността на пазара и възможностите на борсовата търговия, внимателното следене на важните международни събития е от съществено значение за успеха.

Събития като Олимпийски игри, политически избори и други значими за обществото събития, могат да окажат значително влияние върху финансовите пазари. Нестабилността на финансовите пазари се проявавя силно в моменти на значими икономически релийзи, като трейдъри и инвеститори реагират на данните и предвиждат възможните бъдещи сценарии. Подобни ситуации на моментна нестабилност водят до повече шансове за търговия и възможности за печалби, като трейдърите могат да се възползват от това, стига да имат правилната подготовка.

Олимпийските игри – спектакъл с възможности за търговия
Олимпийските игри и Световните първенства,са върховното постижение на глобалните спортни начинания и привличат вниманието от цял свят, като имат капацитета да повлияят на финансовите пазари. Различни бизнеси може да се сблъскат със сериозни промени в цените на акциите и пазарните настроения, тъй като страните правят значителни инвестиции в инфраструктура, туризъм и реклама. Въз основа на техните очаквания за реакции на пазара, трейдърите могат да наблюдават индустрии като хотелиерство, туризъм, спортно облекло и излъчване, за да открият бъдещи възможности за търговия и печалби.

Политически събития и избори
Финансовите пазари са значително повлияни от изборите, независимо дали са местни, национални или международни. Избори, политически кампании и официални данни биват активно наблюдавани от трейдърите, за да прогнозират потенциалните промени на пазара. Здравеопазването, енергетиката, отбраната и финансовите услуги са някои отрасли, които са особено податливи на политически промени и са тясно следени от трейдърите по време на изборния сезон.

От изключителна важност е управлението на риска и внимателното структуриране на плана за търговия. Ето няколко съвета, които биха ви били от помощ при успешното търгуване по време на значими данни:

Направете задълбочено проучване: Бъдете в крак със събитието, потенциалните му ефекти върху пазара и съответните индустрии. За да направи разумен избор за търговия е нужно да се проучат пазарните модели и исторически тенденции.

Използвайте техническия анализ: Намерете потенциални входни и изходни точки, като използвате технически анализ, установявайки текущия тренд и основните подкрепи и съпротиви.

Стриктно спазване на risk management-а: Необходими са строги правила за управление на риска при и сляпото им следване/прилагане/. За да избегнете понасянето на непредвидени загуби, ползването на Stop loss е абсолютно задължително. По-време на релийзи и значими събития, волатилността се покачва, което също трябва да се има предвид, като много от стоповете биват обрани от моментната волатилност. За да се предпазите от подобен сценарии, може да редуцирате обема на експозицията и да отдалечите Stop loss-а с цел избягване на т.нар. Stop hunting.

Бъдете гъвкави: Важните събития могат да имат неочаквани резултати. Бъдете готови бързо да промените своя търговски подход в отговор на променящите се пазарни условия. Важно е да имате както основен, така и алтернативен план за действие, като по този начин ще имате възможности за отиграване на ситуацията.

И докато Олимпийските игри и изборите, са събития с относителна рядкост на проява, обикновено веднъж на четири години, от ключово значение и част от ежедневието на трейдъра са икономическите релийзи, изявления, корпоративни отчети… а понякога и непредвидени събития/природни бедствия/ и изявления.

Икономически релийзи
Икономическите индикатори играят решаваща роля при формирането на пазарните настроения и оказват съществено влияние на пазарите. Събития като публикуване на данни за БВП, доклади за заетостта, решения за лихвените проценти и данни за инфлацията могат значително да повлияят на финансовите пазари и дори да променят трайно посоката. Трейдърите, които следят внимателно тези релийзи, могат да се позиционират така, че да се възползват от произтичащата нестабилност на пазара, като по този начин увеличават шансовете си за постигане на по-добри резултати.

Геополитически събития
Геополитически събития, като избори, референдуми, геополитическо напрежение и търговски спорове, могат да причинят нестабилност на пазара и да повлияят на резултатите. Политическите събития могат да засегнат различни класове активи, включително валути, стоки и индекси. Трейдърите, които предвиждат потенциалните ефекти от такива събития и коригират своите стратегии за търговия съответно, могат да се възползват от възможностите за по-добри резултати.

Корпоративни отчети за приходите
За трейдърите търгуващи акции, корпоративните отчети за печалбите са важни събития, които трябва да се вземат предвид. Публикациите на печалбите често водят до значителни движения на цените, тъй като отразяват финансовите резултати на компаниите. Търговците, които анализират и тълкуват ефективно тези отчети, могат да идентифицират възможности за печалба, като потенциално подобрят своите резултати от търговията.

Природни бедствия и непредвидени събития
Въпреки че е невъзможно да се предвидят природни бедствия или непредвидени събития, те могат да окажат значително въздействие върху финансовите пазари. Катастрофални събития като земетресения, урагани или геополитически кризи могат да нарушат индустриите, да повлияят на настроенията на инвеститорите и да предизвикат нестабилност на пазара. Търговците, които следят новините и реагират своевременно на тези събития, адаптирайки съответно своите стратегии за търговия, могат да се ориентират по-добре в такива ситуации и дoри да извлекат ползи, като например влезнат Short на Застрахователи при ураган и др.

Заключение
Трейдинга изисква набор от умения, който комбинира знания, анализ и гъвкавост. Трейдърите могат да се позиционират така, че да се възползват от нестабилността на пазара и евентуално да правят пари, като са наясно как събитията оказват влияние на пазарите.

/Статията е предназначена за начинаещи трейдъри. Още обучителни материали може да разгледате тук: https://www.varchev.com/trading-uni.htm. /


 Dealer Alexander Alexandrov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW