www.varchev.com

Mark Minervini – разкрива неговата стратегия и 5 трейдинг правила, които му докараха 226.6%

/ Статията е от раздел Великите трейдъри. Прочетете още https://www.varchev.com/great-traders.htm /

Още статии от секция “Великите Трейдъри” може да видите тук: https://bit.ly/3wmABpw

Преди Марк Минервини да се превърне в легенда на финансовите пазари и най-продаван автор, който е днес, той напусна училище в осми клас, за да преследва мечтите си да стане музикант.

„Нямах никакво родословие или образование, така че ми беше много трудно да изляза и да си намеря работа“, “Така че видях търговията като невероятно място, където имаше тази неограничена възможност, но не трябваше да имам диплома, за да започна. Можех просто да открия сметка за търговия и да съм търговец.” – каза Mark Minervini

Minervini виждаше търговията като „най -добрата възможност без предразсъдъци“, където можеше да забогатее с малко начален капитал, правилните инструменти, умения и знания. И той беше прав – поне в неговия случай.

Той казва, че е започнал с „няколко хиляди долара“ и постепенно е увеличил това до 30 000 долара с печалби от работата си като музикант по онова време. Междувременно той e ликвидирал по -малки сметки и е направил почти всяка грешка, която допускат повечето трейдъри и инвеститори.

“От 1983 г. чак до около ’89 г. бях губещ трейдър и инвеститор”, казва той. “Печелех от време на време също така и губех, не можех да достигна постоянни резултати”.

Едва в края на 80 -те и началото на 90 -те нещата най -накрая щракват за Минервини, който започва да формулира знанията си и се ангажира със собствената си стратегия. Той също така започва работа по пост-анализ на своите сделки, като идентифицира силните страни, върху които да надгражда, и слабостите, които да минимизира.

“Инвестиционен Шампион”

Чрез опити и грешки, Minervini става квалифициран търговец през 90-те години, през които генерира обща възвращаемост от 33 554% за петгодишен хоризонт, според Джак Швагер, експерт по търговия, който одитира и пише за Minervini и в книгата си „Stock Market Wizards: Interviews with America’s Top Stock Traders“.

През ’97 г. Минервини завършва първи в шампионата за инвестиции в САЩ, основан през 83 г. от Норман Заде който привлича легендарни търговци, включително Пол Тюдор Джоунс, Луис Бейкън, Едуард Торп и Дейвид Райън.

Повече от две десетилетия по -късно, той отново влезе в шампионата за инвестиции в САЩ и е лидер в дивизията за акции от 1 милион долара, с възвръщаемост до юли от 226,6%. В сравнение с неговите резултати, S&P 500 спечели само 17% през това време, а Moderna, нейната най-ефективна съставна част, спечели 222%.

Месечните TradeStation извлечения на акаунта на Minervini, разгледани от Insider, показват начално салдо от 1,44 милиона долара през януари, пренесено от неговата търговия преди влизане в състезанието, и салдо в края на месец юли от 2,04 милиона долара. Те също така показват, че той е изтеглил 900 000 долара към края на последния търговски ден през февруари, което следователно коригира началното му салдо през март на 1,20 милиона долара. (Не са направени допълнителни депозити или тегления през седемте месеца.)

“Много пъти хората казват:” Нещата са се променили. Пазарът е различен и Марк Минервини никога не би могъл да направи това, което е направил тогава “, което ги обезсилва и ги кара да се чувстват така, сякаш не могат да го направят”, каза той. „Исках да покажа на хората, че все още могат да правят това и техниките и тактиките все още работят.“

Стратегия тествана във времето

За да идентифицира оптималните точки за влизане на акции, Minervini разработи модела volatility contraction pattern.

При такъв графичен модел цената на акция преминава през поредица от свивания. Когато променливостта достига до точка, в която обемът и цената се успокояват, оттам можете да получите много експлозивен ход, защото предлагането спира да идва на пазара“, каза той.

“Тъй като предлагането се свежда до мястото, където е спряло да идва на пазара, акциите могат да се движат много лесно в една посока към това, което Джеси Ливърмор нарече линията на най -малкото съпротивление.”

След като Minervini открие акции, търгувани във VCP, той използва прецизни входове и тесни стопове. Например, Minervini заяви, че е купил три акции на производители на стомана , Nucor (NUE), Steel Dynamics (STLD) и US Steel (X), на 9 август и е продал всички на 13 август. Акциите са нараснали със 17%, 14% и 7% съответно през периода.

5 Трейдинг правила към които той се придържа с Дисциплина

 1. Винаги изплозвай Стоп Лос
  “Имам стоп лос за всяка една сделка, в която влизам. Знам къде излизам на загуба, преди дори да вляза”, каза той.
 2. Никога не рискувай повече отколкото очакваш да направиш.
  „Този стоп лос винаги ще бъде функция на това, което получавам“, каза той. “Ако получавам 12% от положителната страна и искам съотношение риск печалба две към едно, ще задам стоп лоса на не повече от 6%.”
 3. Прибирай добри по размери печалби, когато ги имаш
  „Някои хора правят големи печалби, но не ги прибират, а след това печалбите изчезват и те започват да се чудят защо не постигат добро представяне“.
 4. Никога не позволявай добра печалба да се превърне в загуба.
  „Никога няма да си купя акция, тя да се покачи с 30% и да я оставя да се върне чак до стоп лоса ми”. „Ще затворя позицията поне на break-even, но най-вероятно ще искам да взема печалби.“
 5. Никога не добавяй към позиция, когато тя пада надолу.
  “Всъщност аз правя точно обратното”. “Обикновено осреднявам. Когато акцията се движи в моя посока, бих могъл да добавя към нея. Но ако тя се движи срещу мен, никога не удвоявам експозицията ми.

/ Статията е от раздел Великите трейдъри. Прочетете още https://www.varchev.com/great-traders.htm /


 Junior Trader Nikolay Petrov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

1 reply on “Mark Minervini – разкрива неговата стратегия и 5 трейдинг правила, които му докараха 226.6%”

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

 • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
 • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
 • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
 • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
 • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
 • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
 • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
 • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
 • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW