www.varchev.com

Market Outlook – Нашите очаквания

Изказванията на членове на ФЕД продължават, като основната нотка е запазване на hawkish позицията на Централната Банка, тъй като данните не са достатъчно убедителни, че инфлацията ще достигне скоро целта на банкерите. Това може да разколебае пазарите след силните позитивни настроения завладяли фондовите борси.

Днес Goldman Sachs в противовес промениха очакванията си за основния лихвен процент в САЩ, като сега смятат, че ФЕД ще достигне лихви в диапазона 5.00 -5.25% /предишната им прогноза 4.75% – 5.00%/.

„Добавяме още едно повишение на лихвения процент от Фед с 25 bps. Продължаваме да очакваме повишение с 50 bps през декември, 25 bps през февруари и март, а сега добавяме повишение с 25 bps през май. Това повишава прогнозата за пиковия лихвен процент на ФЕД до 5-5,25% ( спрямо 4,75-5% преди и 4,9% връх в ценообразуването на пазара)”

EURUSD – показва признаци на изтощение на острото възходящо движение. След обнадеждаващите данни за инфлацията в САЩ трейдърите превключиха на дълги позиции в унисон със шорт ковъринг на огромните нехеджирани доларови експозиции настъпи рязко покачване на котировките на кроса до силната зона на съпротива при нивата около 1.05 /съчетано с пробив на шорт тренда и пробив на нека обърнатия хед/.

Сега обаче са налице първоначални признаци за прибиране на печалби – неуспешен опит за пробив на 200 МА, формиране на 9ка на Секуеншъл, Демаркър осцилатора в овърбоуд територия достига предния връх на ривърс, съпротива от горната тренд линия на текущия бичи канал и прайс екшън с неуспешен пробив на върха на предходния пин бар. Това може да доведе до корективно движение за тест на неклайна на малкия хед и формиране на дясно рамо на по-голяма обръщаща формация – reverse Head & Shoulders.

Първоначално корективното движение ще се отправи към първата хоризонтална подкрепа на нивата около 1.022, като потенциала за продължение за тест на на нек лайна на обърнатия хед , съвпадащ с подкрепата на тренд линията на текущото бичо движение в зоната при 1.00/1.01 остава висок.

SP500 също показва признаци за изтощени на лонга след неуспешен опит за пробив на 200МА, хоризонталния резистънс и вътрешния тремлайн на бичия канал, формиране на прайс екшън с пин бар и неуспешен опит за пробив на върха, също подсказват за затваряне на дълги позиции за прибиране на печалби.

Вероятен пробив през утрешната трейдинг сесия на пин бара от долната страна ще бъде съчетано и с пробив на хоризонталния съпорт, което ще отправи котировките към зоната на подкрепа при 3830/50 – 65МА, хоризонтална и диагонална подкрепа.

USDJPY – също формира потенциално изтощение на последния спад. Формирана 9ка, силно навлезнал осцилатор на Демаркър в овърсолд, 61.8 фибо, прайс екшън сигнализират за рибаунд и ново възходящо движение към нивата 143.


 Head of Trading Dimitar Kalapov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW