www.varchev.com

mBank: Условията остават за заемане на къси позиции

 

mBank е базирана в Полша търговска банкa, като услугите и са разделени в четири направления – Корпоративно банкиране, частно банкиране, банкиране на дребно и управление на активи. Предвид сложната структура и множеството направления в които банката оперира, финансовите резултати на компанията през последните 5 години остават статични с перспектива към понижение.
Предвид посредствените финансови отчети на компанията и вече образувалия се низходящ тренд смятаме, че в момента късото позициониране е по-добрия трейд.

Така погледнато, тук по-скоро бихме търсили позициониране за заемане на къси позиции при всеки отскок в цената. Трендъд е низходящ, като цената остава много далеч от 200 периодната си средна, но не толкова от 50 периодната. Смъртоносното пресичане от 07.06.2019 е подсказало още тогава за бъдещите проблем на компанията. Краткосрочно цената се намира в консолидация, формирайки потенциален трендоподдържащ триъгълник. Малкия пинбар от 13.09 е развалил опитите на мечките за отскок след като цената се е провалила при теста на червената зона. Последния бар е затворил като обърнат чук, като тук бихме могли да очакваме краткосрочен отскок, ограничен отново до 23.6 Фибо. Там бихме могли да се позиционираме с къси.

Дългосрочно при влошаващия се фундамент ще очакваме цената по-скоро да продължи низходящото си движение и да започне да отиграва триъгълника до нивата по диагоналната подкрепа. Демаркер показва дивергенция, вече излиза от прекупена зона и имаме също сигнал за продажба, съчетан с предходния пинбар.

Алтернативно при някакво подобрение на фундамента, диверсификация или преструктуриране на банката, инвеститорите биха намерили възможност за по-силен отскок нагоре към зоната до 38.2 Фибо.


 Trader Martin Nikolov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс