www.varchev.com

Money Flow и Euro PreMarket Sentiment

Позитивен сентимент в последния трейдинг ден за седмицата и тримесечието. Глобалните индекси напредват, фючърсите в Европа и САЩ поскъпват, насочвайки се към тримесечен ръст, водени от технологичния сектор, които отчитат най-голям тримесечен ръст от средата на 2020г. Глобалните пазари се насочват към второ поредно тримесечно повишение, което подчертава оптимизма на инвеститорите в лицето на банковите сътресения и повишените лихвени проценти.

Доларовият индекс, който отслабна този месец, стабилизира и остава относително непроменен, задържайки нивата около 102.

Положителните сигнали от Китай помагат Commodity Index да компенсира тримесечната си загуба, като петролът възстанови половината от нивото, което загуби от началото на март, търгивайки се близо до двумесечен връх. Златото задържа нивата около $1980 и се насочва към най-голямото месечно увеличение от юли 2020г.

Пазарите на облигации останаха относително непроменени, като Двугодишната доходност е около 4,12%, докато 10-годишният падеж е около 3,56%. Инвърса в кривата на доходност все още хвърля сянка върху mid и long term перспективите, като големите инвеститори все още се приспособяват към банковите сривове и променящите се перспективи за лихвените проценти, на фона на висока инфлация и влошен икономически сентимент.

Въпреки това, тази година се очертава като една от най-успешните за dip buyers, като в крайна сметка bullish нагласите наделяват през първите три месеца на годината.

Въпреки това, инвеститорите, все още са нащрек за евентуални колебания на фона на ребалансиране в края на тримесечието от пенсионни фондове и хеджиране на опции. Също така лихвените политиките остават на фокус, след някои hawkish изказвания на представители на Фед, макар че пазарите все още оценяват смегчаване на тона и отпускане на захвата в рамките на годината.

От другата страна на монетата.
Не липсваха и bearish изказвания, като някои стратези предполагат, че пазарите грешат в очакванията си за съкращения от Фед тази година. Пазарът на труда остава стабилен, въпреки че молбите за безработица в САЩ се повишиха за първи път от три седмици. Високата инфлация – измерена чрез така наречения основен дефлатор на PCE, който трябва да бъде обявен днес – се да остане над 5% отчитайки незначителен спад на годишна база.

Икономическият календар днес, ще бъде от съществено значение, като се очакват данни за:
БВП за Q4 от Великобритания – 09:00ч.
Продажби на дребно от Германия – 09:00ч.
Безработицата в Германия – 10:55ч.
Потребителска инфлация в Европа – 12:00ч.
Ключовия за Фед – PCE Index – 15:30ч / събитието с най-голяма тежест за пазарите днес /
Потребителски нагласи от САЩ – 17:00ч.

Европейска сесия -смесено представяне в премаркет търговията. Deffensive mode след силния седмичен ръст.

В предпазарната търговия фючърсите в Европа имат смесено представяне като FTSE и EuroStoxx се търгуват около нулата, докато немския Dax напредва с 0,11% Премаркет търговията загатва за известна предпазливост на пазарните участници, като колеблива търговия може да задържи котировките в рейндж.

Dax е най-добре представящия се Европейски индекс през текущия месец, като успя да възстанови напълно понесените загуби, след стреса в банковия сектор. През последните две сесии, цената успя да пробие ключови нива на съпротива, след силната подкрепа от 65МА.

EuroStoxx също успя да пробие над 65МА и напредна до ключови нива на съпротива. Предвид края на тримесечието и ребалансирането на портфейли, е възможно отдръпване на котировките и задържане в рейндж в часовете преди ключовите PCE данни от САЩ, които ще зададат финалния тон на днешната сесия.

НА ВАЛУТНИТЕ ПАЗАРИ
Стабилизирането на долара след агресивния selloff се отразява негативно на еврото и паунда, като днес котировките отстъпват, след сериозния вчерашен ръст. Еврото отстъпва в силна зона на съпротива около месечните върхове. Bullish outlook се запазва, като цената остава в ускорения тренд канал, значително над 65МА.

Паунда и неговията по-добър лихвен диференциал спрямо долара го правят предпочитана валута в Европа, като цената днес отстъпва малко под таз годишните върхове около нивата 1.2455. Както и при еврото, Bullish outlook-a се запазва. цената остава в long тренд канала. Дългосрочните перспективи са за отслабване на долара, коет ще поддържа актуалността на EUR и GBP. Въпреки това краткосрочно отдръпване на котировките не е изключено, като дори би било здравословно, предвид продължаващия Long импулс.

OVERLOOK НА ФОРЕКС ПАЗАРА ДНЕС


 Dealer Alexander Alexandrov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW