www.varchev.com

Money Flow-a при стартирането на европейските борсови пазари

Сравнително спокойната азиатска трейдинг сесия не успя да успокои инвеститорите, като ранните печалби бързо се превърнаха в загуби за трейдърите. Централната банка на Нова Зеландия остави лихвите си без промяна в решение, което беше до такава степен очаквано, че пазарите не помръднаха. В САЩ Fed повишиха своите лихви през предходната сесия, и въпреки, че това беше спрямо прогнозите на всички, изненади имаше. Доларът първоначално се разпродаде, след което възвърна позициите си. В изявлението на централната банка се криеше разковничето: Позицията към монетарната политика остава подкрепяща” (accommodative). Това изречение беше напълно изтрито от последното изявление. Това нарани Щатският долар, така че въпроса, който хората си задават е: “Защо премахването на тази дума бива прието като пасивен/dovish сигнал? Отговорът тук е, че Fed се стремят да достигнат неутралност. Те не знаят точно кога ще се случи това, но след като вече не са accommodative, значи вече може и да са неутрални. Или поне да са много близо до това. Това обаче в никакъв случай не подсказва, точно колко още ще бъде затегната монетарната политика. Brainard също предложи идеята за краткосрочен неутралитет и дългосрочен неутралитет. Така че да, те може да продължат с повишенията в дългросрочен план, не се знае точно кога.

Всичко това доведе инвеститорите до мисълта, че нови повишения на лихвите ще има, което не задължително е положително за акциите. Финансовите сектори в цяла Азия се понижиха, като очаквам точно такъв резултат и за европейските след няколко часа. Днес Европа остава сравнително тиха от към икономически новини, така че изявленията на централните банки ще окажат най-голямото влияние.

Японската йена се намира на ключови места срещу долара, като има образуван двоен връх, а вчера дневния бар затвори като поглъщащ. Това може да даде превес на продавачите и долара да отслабне допълнително в днешната сесия.

А нека и не забравяме за Италия днес..

С толкова много неща, които се случват в момента, трейдърите могат много бързо да решат да оставят FOMC зад себе си. Все още има търговска реторика между САЩ – Китай, рисковете от Brexit, бързото приближаване на срока за NAFTA, битката на Trump с Иран, Русия, Северна Корея и нарастващото глобално търговско напрежение, наред с други неща.

И нека не забравяме, че все още го има и риска от бюджетния дефицит в Италия. Днес правителството ще разкрие своя икономически документ, който ще включва финансовите цели, които ще съставят бюджета.

Вчера финансовият министър Tria даде леки насоки за това, което ще видим днес и каза, че бюджетът ще включва плана на Di Mario за въвеждане на доходите на гражданите.

Tria настоява за дефицит от 1.5% до 1.8%, но фискалните планове на Di Mario вече сами по себе си ще достигнат 1.5%, така че това повдига въпроса как ще се приспособи всичко това под 2%.

Това е праговото ниво, което всички наблюдават в момента. Другите ключови дати за Италия са 15 и 20 Октомври. Първата, когато Италия представя своя проектобюджет на Европейската Комисия, докато втората е, когато действителните мерки трябва да бъдат одобрени от италианския кабинет.

Нямаше голямо влияние върху еврото от всичко това, тъй като нищо съвсем не беше потвърдено. Пазарните движения са до голяма степен изолирани само с италианските активи. Но ако нещата се променят, не очаквам еврото да бъде дисбалансирано от рисковете, свързани с дълговото състояние на Италия.

При така стекли се обстоятелства е възможно да наблюдаваме понижение на финансовият сектор в Италия, който вече достатъчно пострада от цялата политическа несигурност през последното тримесечие.


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс