www.varchev.com

Morning Report: Данни от Еврозоната и САЩ на фокус днес

70089Данни за инфлацията и цени на дребно от Великобритания, както и търговски баланс от Еврозоната на фокус днес през европейската сесия. В САЩ вниманието ни ще бъде насочено към строителството на нови домове, както и PMI индекс в сферата на производството.

1. В 10:00 часа се очакват резултати за PMI индекса във Франция, а половин час по-късно и от Германия. Като очакванията са съответно за запазване на стойностите във Франция и повишение до 52.5 в Германия. Възможно е засилване на волатилността при Еврото.

2. В 11:00 очакваме търговски баланс на Италия, като данните ще имат ограничено влияние на пазара.

3. От Еврозоната в същото време ще се насочим към данните за PMI индекса в сферата на производството и услугите, като очакванията за покачване съответно до 51.8 и 50.6 пунтка. Ако прогнозите се оправдаят е възможно да видим повишение на единната валута.

4. В 11:30 вниманието ни ще бъде насочено към Великобритания и CPI за месечна и годишна база, като се очакват понижение до 0.0% спрямо 0.1% за месечна и 1.2% спрямо 1.3% за годишна база. В същото време се очакват и данни за цените на дребно в Англия, като се очаква предишните данни да се запазят. Ако прогнозите са верни е възможно паунда да се понижи.

5. В 12:00 часа очакваме важни резултати за икономическото настроение в Германия, като се очаква повишение до 21.7 пункта спрямо 11.5 за изминалия отчетен период.

6. В 12:00 часа от Еврозоната инвеститорите ще следят резултатите за търговския баланс. Ако данните от Германия и Европа са положителни е възможно поскъпване на Еврото.

7. Американската сесия ще започне с данни от САЩ в 15:30 часа, като се очакват повишение на строителството на нови домове до 1035К спрямо 1009К за изминалия период на месечна база увеличението се очаква да бъде до 2.5% спрямо -2.8 за предходния отчетен период, а в 16:45 се очаква PMI индекса в сферата на производството да се повиши до 56 пункта спрямо 54.8 за миналия период. Ако очакваните позитивни данни от САЩ се оправдаят това вероятно ще подкрепи долара спрямо повечето валути, преди престоящата среща на Федералния резерв в сряда, от където ще очакваме сигнали за бъдещото развитие на монетарната политика в страната.

8. В 15:30 също така, ще се следят данните за доставки в промишления сектор в Канада.

9. От 23:45 ще насочим вниманието си към платежния баланс в Нова Зеландия, където се очаква запазване на стойностите от -1.065B, което вероятно ще има ограничено влияние върху пазара.

 Varchev Finance


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс