www.varchev.com

NFP от САЩ и Reserve Bank of Australia ще движат пазарите следващата седмица

Без съмнение ни очаква доста вълнуваща седмица. Въпреки редицата почивни дни в страните, водещи икономики в света, потока от икономически показатели няма да секне дори за миг. Най-важният момент за всички трейдъри обаче, ще остане за края на седмицата, когато очакваме официалните данни за новите работни места в САЩ. Това, което трябва да знаем за Щатите е и, че през вторник и сряда, САЩ ще празнуват деня на независимостта, и както може би се досещате, това ще доведе до изключително ниска волатилност в дните до четвъртък, когато големите инвеститори ще се завърнат и ще насочат вниманието си изцяло към данните за пазара на труда. В четвъртък ще бъдат публикувани предварителните данни на ADP за новите работни места в САЩ. Прогнозите са за повишение спрямо предходните данни до 190 000 от 178 000. Официалните данни обаче се очакват по-ниски спрямо предходния период, 200 000 срещу 223 000 през месец май. Както знаем, по-добри данни от прогнозните ще доведат до ръст на USD, a по лоши, до понижение.  При по-добри данни очаквам EUR/USD да тества отново зоната на подкрепа, която биковете утвърдиха в края на седмицата.  При по-лоши данни, ръста на EUR/USD най-вероятно ще продължи. Взимайки предвид, много по-лошите данни за БВП, които бяха публикувани през тази седмица, очаквам евентуални лоши данни за NFP да окажат пагубно влияние върху USD.

Да, САЩ ще са на фокус, но това не означава, че останалия свят ще бездейства. Още в понеделник очакваме редицата данни за производствения PMI. В 04:45 на ред е Китай, като данни различни от прогнозните ще засилят негативизма покрай AUD и NZD, който и без това е на ниво заради търговските отношения между САЩ и Китай. По-късно през деня между 11:00 и 12:00 са наред Еврозоната и Великобритания. Трейдърите ще насочат вниманието си към еврозоната, където по-добри данни ще бъдат в подкрепа на EUR.

През идната седмица не трябва да забравяме и решението на Reserve Bank Of Australia. Банката ще обяви своето решение във вторник в 07:30 часа наше време, като веднага след това ще публикува и доклада за паричната политика на централната банка. Очаквам централните банкери да запазят предпазливата парична политика, изтъквайки проблемите, които Доналд Тръмп създава на Китай чрез вносните тарифи. Това се отразява пряко на австралийската икономика и докато отношенията между двете най-големи икономики в света не се нормализират RBA ще остане предпазлива. За вдигане на лихвите все още не може да се говори и едва ли ще станем свидетели на промяна в тона.

Икономически календар за седмицата 02.07 до 06.07.2018г.

Понеделник
Почивен ден в Канада и Хонг Конг
02:30 Австралия – AIG Производствен индекс
02:50 Япония – Tankan производствен индекс
04:45 Китай – Caixin производствен индекс
10:15 Швейцария – Продажби на дребно
10:55 Германия – Производствен PMI
11:00 Еврозона – Производствен PMI
11:30 Великобритания – Производствен PMI
12:00 Еврозона – Ниво на безработица
16:45 САЩ – Производствен PMI
17:00 САЩ – ISM Производствен PMI

Вторник
Почивен ден в САЩ – Ден на независимостта (Празнува се на 3-ти и 4-ти Юли)
Без насрочен час, Нова Зеландия – NZIER бизнес доверие
04:30 Австралия – Разрешителни за строеж
07:30 Австралия – Основен лихвен процент на RBA
07:30 Австралия – Доклад на RBA за монетарната политика
11:30 Великобритания – PMI в сферата на строителството
12:00 Еврозона – Продажби на дребно
23:30 САЩ – API Петролни запаси

Сряда
Почивен ден в САЩ – Ден на независимостта (Празнува се на 3-ти и 4-ти Юли)
04:30 Австралия – Продажби на дребно
04:30 Австралия – Търговски баланс
04:45 Китай – PMI в сферата на услугите
10:55 Германия – PMI в сферата на услугите
11:00 Еврозона – PMI в сферата на услугите
11:30 Великобритания – PMI в сферата на услугите

Четвъртък
09:00 Германия – Фабрични поръчки
10:15 Швейцария – CPI
15:15 САЩ – ADP Non Farm Payrolls
15:30 САЩ – Молби за помощи от безработни
17:00 САЩ – ISM Производствен PMI
18:00 САЩ – Петролни запаси
21:00 САЩ – Доклад на FOMC за паричната политика

Петък
02:30 Япония – Домакински разходи
09:00 Германия – Индустриално производство
10:30 Великобритания – Жилищен ценови индекс
15:30 САЩ – ADP Non farm Payrolls
15:30 САЩ – Ниво на безработица
15:30 САЩ – Търговски баланс
15:30 Канада – Ниво на безработица
20:00 САЩ – Baker Hughes Брой петролни платформи


 Trader Petar Milanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс