www.varchev.com

Non Farm Payrolls и лихви на RBA през следващата седмица – 01.10-05.10.18

Фокуса през следващата седмица отново ще бъде насочен към USD, тъй като очакваме данните за новите работни места през Септември. След като по-рано през изминалата седмица, Jerome Powell препоръча на инвеститорите да насочат вниманието си не толкова към прогнозите на централната банка, а към реалните икономически данни, първото което ще наблюдаваме e значително по-голямо въздействие при публикуването на доклада за заетостта през следващата седмица. Очакванията за официалните данни са за леко понижение в новите работни места до 185К спрямо 201К през Август. Ако очакванията се окажат верни, USD най-вероятно ще се отправи към нови дъни, изтривайки целия ръст от изминалата седмица.

Технически, Dollar Index образува  бичи поглъщащ седмичен бар, но под 200SMA, която съчетана с  хоризонтал и 50% Фибоначи на низходящата вълна, образува ключова зона на съпротива.

В първите минути на следващата седмица, FX пазара може да се окаже изключително волатилен, особено при кросовете с JPY. През уикенда очакваме данните от Китай за Производствения PMI на страната. Индекса е от изключително значение за страната, като очакванията са той да се задържи над 50.0. Трябва да имаме предвид, че търговските тарифи ще се отразят за пръв път на показателя, което може да го отведе под 50.0. Стойности под 50 означават, че икономиката започва да се свива. Това би изпратило JPY на нови върхове, а AUD и NZD към нови дъни. Именно при кросовете на изброените валути е добре да търсим печалби в първите часове на новата седмица.

Що се отнася до пазара на европейски акции, новия бюджетен дефицит на Италия, който правителството гласува ще продължи да оказва негативно влияние, особено в банковия сектор, който е най-потърпевш от създалата се ситуация. Тъй като Италия държи втората по големина купчина дълг в еврозоната – общо 2.3 трилиона евро (2.67 трилиона долара) очаквам основните борсови индекси DAX и CAC да останат под натиск, а печалби с къси позиции да търсим при FTSE MIB (ITA40).  Технически, цената активира формация двоен връх, а корекцията във възходяща посока, която наблюдавахме до преди три дни, достигна до нек линията на формацията. Текущия Price Action е показателен за това, че инвеститорите бягат от италианските активи, а това което е най-удачно в момента е да изчакаме нов корективен импулс. Вход с къси от текущите нива ще бъде прекалено рисков. 50 и 200SMA вече са мечо разположени и в комбинация с по-ниските върхове, които индекса регистрира, доказателствата за нов Short-Trend са налице. Късите изглеждат най-удачния трейд в момента, но е нужно да изчакаме корекция за да се включим адекватно.

Във вторник очакваме решението на RBA за основния лихвен процент в Австралия, където трейдърите не очакват изненада. В доклада след решението на централната банка, най-вероятно няма да видим промяна на предпазливия тон. Към момента по нищо не личи, че търговските отношения между САЩ и Китай ще се подобрят, което от своя страна ще продължи да възпира централните банкери на Австралия към затягащи монетарната политика действия.

Икономически календар за седмицата 01.10-05.10.18г.

Неделя – 30.09.18
04:00 Китай – Производствен PMI
04:00 Китай – Не-производствен PMI
04:45 Китай – Caixin производствен PMI

Понеделник
Национален празник в Хонг Конг и Китай
01:30 Австралия – AIG производствен индекс
02:50 Япония – Tankan производствен индекс
09:00 Германия – Продажби на дребно
10:15 Швейцария – Продажби на дребно
10:55 Германия – Производствен PMI
11:00 Еврозона – Производствен PMI
11:30 Великобритания – Производствен PMI
12:00 Еврозона – Ниво на безработица
16:45 САЩ – Производствен PMI
17:00 САЩ – ISM Производствен PMI

Вторник
Национален празник в Китай
00:00 Нова Зеландия – Бизнес доверие на NZIER
07:30 Австралия – Основен лихвен процент на RBA
07:30 Австралия – Доклад на RBA относно монетарната политика
11:30 Великобритания – PMI в строителния сектор
19:00 САЩ – Реч на Jerome Powell, управител на ФЕД
23:30 САЩ – Петролни запаси на API

Сряда
Почивен ден в Германия и Китай
03:30 Австралия – Разрешителни за строеж
10:55 Германия – PMI в сектора на услугите
11:00 Еврозона – PMI в сектора на услугите
11:30 Великобритания – PMI в сектора на услугите
12:00 Еврозона – Продажби на дребно
15:15 САЩ – ADP Non Farm Payrolls
17:00 САЩ – ISM не производствен PMI
17:30 САЩ – Петролни запаси

Четвъртък
Национален празник в Китай
04:00 Австралия – Продажба на нови домове
04:30 Австралия – Търговски баланс
15:30 САЩ – Молби за помощи от безработни
17:00 Канада – Ivey PMI

Петък
Национален празник в Китай
02:30 Япония – Домакински разходи
04:30 Австралия – Продажби на дребно
09:00 Германия – Фабрични поръчки
10:15 Швейцария – CPI
15:30 САЩ – NFP
15:30 САЩ – Ниво на безработица
15:30 САЩ – Средно почасово заплащане
15:30 Канада – Ниво на безработица


 Trader Petar Milanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс