www.varchev.com

NZD/USD – разпродажбите най-вероятно ще продължат в средносрочен план

Новозеландският долар се опитва да запази увеличението си от около 8% от годишното ниско ниво (0.5469) спрямо американския долар, въпреки че американските власти предприемат безпрецедентни стъпки за ограничаване на отслабващите перспективи за икономически растеж, а скорошното възстановяване на валутния курс може да се разгърне през остатъка от месеца като осцилатора (RSI) продължава да проследява тенденцията на понижение от началото на тази година.

Националното блокиране в Нова Зеландия може да окаже натиск върху Резервната банка на Нова Зеландия (RBNZ) за по-нататъшно подпомагане на икономиката, тъй като „вътрешните мерки за ограничаване на епидемията от вируса намаляват икономическата активност”.

От техническа гледна точка, четиричасовата (4H) графика показва скрита меча дивергенция на RSI като цената прави по-ниски високи стойности, а осцилатора – по-високи високи стойности. В текушата формация на флаг и при пробив на възходящата тренд линия, това би означавало продължение на мечия импулс.

Дневната графика показва нива на съпротива между 0.5921-0.6040 където се намира и 38.2% Fibonacci от последния низходящ импулс, както и ниво на подкрепа около 0.5630. Осцилатора RSI се намира в нива меча територия на нива 31.34, като диагоналната съпротива също оказва натиск върху индикатора.

Седмичната графика показва пробив на меча формация – низходящ триъгълник. Също така са ясно изразени нивата на съпротива и подкрепа с хоризонтални сектори с чакащи поръчки.

Съпротива: 0.6195-0.6264
Подкрепа: 0.5620 – 0.5801

Липса на интерес от страна на купувачите около седмичния сектор на поръчки би ускорило разпродажбите и можем да очакваме понижение на NZD/USD до следващото седмично ниво – около 0.5000, което е и price target на флага оформящ се на четиричасовата графика.

При отказ на цената на хоризонталната съпротива и нивото от 38.2% Fibonacci – 0.59369-0.59605 заемаме къса позиция с краткосрочен таргет – нов тест на най-ниското годишно ниво – 0.54691 и средносрочен таргет – нови ниски стойности около седмичното ниво от 0.5000. Stop Loss над нивото на дневната съпротива (0.6045) – 0.6072.

Алтернативен сценарий: Пробив на дневната графика над 38.2% Fibonacci и хоризонталната съпротива на 0.60484 би означавало по-дълбока възходяща корекция до нивото на 61.8% Fibonacci – 0.62642, където ще трябва да се наблюдава price action-а за заемане къса позиция.


 Junior Trader Radi Djuma


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс