www.varchev.com

PepsiCo Inc. – дефанзивна инвестиция със стабилен фундамент

PEP – PepsiCo Inc.

Sector: Consumer Defensive
Industry: Beverages—Non-Alcoholic

Много от акциите на растежа се понижават значително в следствие на покачващата се инфлация, водеща до по-високи лихвение проценти, както и влошаващата се макро среда, което пък води инвеститорите към по-консервативни инвестиции.

Една от дефанзивните акции син чип, която продължава да се представя добре и при мечи пазар е Pepsi.

Pepsi често е сравнявана с Coca Cola, но двете компании са фундаментално различни. За разлика от Coca Cola, която продава само напитки, PepsiCo продава разнообразен микс от напитки и широка гама пакетирани хранителни продукти чрез подразделенията си Frito-Lay, Quaker и Pioneer Foods.

Този диверсифициран бизнес модел изолира компанията от намалящите нива на потребление на газирани напитки и я прави инвестиция устойчива на рецесия, тъй като потребителите ще продължат да купуват нейните продукти по време на икономически спадове.

Технически акцията се намира в продължаващ дълъг тренд. След корективното движение от предните месеци, отново има формирана възходяща тенденция с образуващ се flag formation. Пробивът на фигурата /съвпадащ с пробива на основния диагонален и хоризонтален резистънс/, ще тригира нови покупки по посока на основния тред за тест на върховете при $177. Корективното движение от началото на годината, приключва на 50.0% фибо, затвърждаващо силата на тренда. Обемите изтъняват в очакване на пробив на фигурата.

Банковите трейдъри са предимно на hold в очакване на формиране на посока и излизане на цената то текущия рейндж. 12М Target Price остава без значителна промяна, въпреки спада на пазара на нивата от 182.21 или 11-12% очаквана възвръщаемост на инвестицията от текущите пазарни нива.

През първата половина на фискалната 2022 г. органичните продажби на PepsiCo се повишиха с 13,3%, а основната печалба на акция се увеличи с 9%. До края на годината се очаква органичните продажби да се подобрят с 10% на годишна база, а основният EPS да нарасне с 8%.

За сравнение, Coca-Cola прогнозира, че нейните органични продажби ще нараснат със 7%-8% тази година, като съпоставимият EPS ще се увеличи с 5%-6%.

Като производител на пакетирани храни PepsiCo не е имунизиран срещу инфлацията. Въпреки това, компанията компенсира тези по-високи разходи, като ограничава разходната част и повишава цените си / приходната част. Ето защо оперативния марж на компанията все още се увеличава значително през първата половина на фискалната 2022 г., въпреки че брутният марж се свива.

Вечнозеленият бизнес модел на PepsiCo й позволява да генерира много пари в кеш за обратно изкупуване и раздаване на дивиденти. През последните 20 години компанията намали броя на акциите си с повече от 20%. Освен това наскоро повиши дивидента си за 50-та поредна година, което прави компанията “нов крал” на дивидентите на S&P 500.

Дневно базираният EPS продължава да отчита понижение, което може да запази цените краткосрочно във “флага” и по-широкото чопи.

Алтернативно при пробив на 200 МА, котировките ще се отправят за нов тест на основната тренд линия на възходящия канал при нивата от $163 за акция, а при преодоляване на подкрепата нивзходящото движение ще продължи към долната част на рейднжа и 50 фибо в зоната 153-157.


 Head of Trading Dimitar Kalapov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
chat with dealer
CALL NOW