www.varchev.com

Pimco сменя портфолио политиката си – увеличава австралийските облигации

Пимко, който управлява фонд в облигации, започна да купува австралийски такива и краткосрочен японски правителствен дълг, като не го прави само заради възвръщаемостта, но и за да защити капитала си в несигурната среда на фиксираните доходи.

Американската фирма е скъсила тайминага на портфолиото си наполовина през последната година. Пимко селектира активи по всички капиталови пазари и се спря на облигациите, които ще бъдат гъвкави ако икономическите условия се влошат.

Майкъл Томсън, вицепрезидент на Пимко в Сингапур, обяви че инвестират в австралийски облигации, заради високата възвращаемост, въпреки риска, който носи валутата.
Мениджърите на фонда смятат, че си струва да поемат риска, който носи сегашния несигурен пазар с ниска възвръщаемост, в който световните пазари са на нокти, чакащи Федералния резерв да започне да повдига процентите си. Междувременно големите централни банки като тези в Еврозоната, Китай и Япония все още преследват своите форми на политика за количествено облекчаване.

Според Пимко си струва да се държи средна продължителност матуритет, като тяхната е 2.4 години. Нововъзникващите пазари съставят 35% от портфолиото на фонда, а 27% са на сектора за ипотеки.

Най- добрите възможности за приходи от лихви са извън Азиа. И все пак Пимко считат, че азиатският корпоративен дълг си струва инвестицията, понеже възвръщаемостта на този клас активи е с по-висока възвращаемост през последните няколко години на политиките на количествено облекчаване.

Все пак компанията подбира облигациите си в Индиа и Индонезия, поради заявената от правителствата им готовност за реформи.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс