www.varchev.com

Pivot Points – как да ги изпозваме при дневна търговия

Трейдърите отдавна разчитат на Pivot Points да им помогне да влизат и излизат от валутните пазари на прилични нива на цените и те са широко следени от много професионални трейдъри по целия свят
Pivot Points се изчисляват използвайки върховете от предишния ден, дъната, ниво на отваряне и ниво на затваряне, което означава, че те се адаптират бързо всеки ден към различните характеристики на пазара.
Въпреки това, е възможно да се игнорират самите нива Pivot Levels напълно и просто да използвате една основна опорна точка като основен показател за това дали да заемете къса или дълга позиция. По този начин Pivot Points може да действа като измерител на настроенията и да потвърди посоката, в която да търгувате.
Пазара отваря над Pivot
Когато пазара отвари над основното Pivot ниво, това е ясен сигнал , че пазарът е бичи и че краткосрочните трейдъри трябва да се позиционират за дълга позиция при валутата. Често, когато пазара отваря над това ниво, той ще остане над него през целия ден, и ще приключи деня близо до върховете си.
В действителност, ако валутата се връща към Pivot нивото си преди да продължи възходящото си движение, тя най-вероятно ще го направи в рамките на първия час или два на търговията.
По принцип, когато една валута се търгува над Pivot нивото си, трейдърите трябва да търгуват на дълго.
Пазара отваря под Pivot
По същия начин, когато една валута отвари под Pivot нивото си, това е силен мечи сигнал и трейдърите трябва да се позиционират на късо в голямата си част. Вярно е, че една валута често може да се върне и да докосне това ниво в даден момент, обикновено в първите няколко часа. В този случай, трейдърите трябва да изчакат, докато пазара не се отблъсне от нивото и не е в опасност от пробив през него.
Пазара се срива през Pivot
Както бе споменато, тъй като Pivot нивото е толкова важно в дневните пазари, дадена валута често може да докосне това ниво веднъж, два пъти или дори три пъти в продължение на една търговска сесия. Като цяло, това може да бъде нещо добро, тъй като дава на един търговец допълнителна възможност да направи сделка.
Въпреки това, цената често ще се срива през нивото, и когато това стане, обикновено е мъдро за трейдъра да смени курса. Ако той или тя е къса и пазара се движи нагоре през това ниво, най-хубавото нещо което може да направите, е да затворите позицията и да гледате да преминете на дълга позиция.
Това е особено вярно, ако пазара се срива през нивото с дълбока увереност. Това често може да възникне по време на обявяване на съобщения в пресата, или от друг вид поток от фундаментални новини.
Точки на подкрепа и съпротива
В някои случаи, точките на подкрепа и съпротива могат да действат като страхотни нива за прибиране на печалба, но когато използваме Pivot Points като индикатор за настроенията, също така е възможно да се използва първата подкрепа или първата съпротива с цел или да влезете в позиции, или да добавите допълнителни позиции. По този начин, можете да се опитате да се възползвате от един много силен тренд чрез изграждане на позиции, докато цената се движи през основните нива.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс