www.varchev.com

Siemens отчита лек спад на печалбите. Фокуса пада върху годишната среща на акционерите

  • Нетната печалба за периода октомври – декември 2019 г. възлиза на 1,09 милиарда евро с поръчки на 24,76 милиарда евро, което е с 2% по-малко от същия период на предходната година.
  • Годишната среща на акционерите в Мюнхен в сряда може да бъде хаотична заради асоциацията на Siemens с австралийския оператор на въглищни мини Адани и противоречивия проект Carmichael.

Siemens отчете 3% спад на нетната печалба през първото си фискално тримесечие, бивани забавени от автомобилния и енергийния сектор, тъй като започва събрание на акционерите, потънало в протест.

Нетната печалба за периода от октомври до декември 2019 г. възлиза на 1,09 милиарда евро (1,2 милиарда долара) с поръчки на 24,76 милиарда евро, което е с 2% по-малко от същия период на предходната година.

Базираният в Мюнхен конгломерат потвърди целогодишните си перспективи за „умерен растеж на съпоставими приходи.” На сравнима основа, изключвайки валутния превод и портфейлните ефекти, поръчките намаляха с 4% спрямо предходната година и приходите спаднаха с 1%, но забавянето на поръчките достигна нов връх от 149 милиона евро.

Изпълнителният директор Joe Kaeser каза в доклада за приходите, че се очаква по-бавно първо фискално тримесечие, като енергийната слабост засилва приоритетите на компанията. Siemens планира да покаже на показ свое подразделение за газ и енергия и да го слее със своя 59% дял във възобновяемата енергия на Siemens Gamesa, за да създаде Siemens Energy, която ще бъде обявена на германската фондова борса през септември по план.

Акциите на Siemens дръпнаха с 0.2% по-ниско сряда сутринта, докато Siemens Gamesa се покачи с 2.3%, а Siemens Health добави 1.6%.

Събрание на акционерите

По-рано тази седмица 19 здравни групи, застъпващи се за действия срещу изменението на климата, публикуваха отворено писмо до Siemens, в което настояваха да прекрати търговските си отношения с Adani, след като през януари компанията потвърди, че ще продължи с отчетения си договор за 30 милиона долара за предоставяне на сигнална технология на железницата на въглищната мина.

В обръщението си към акционерите в сряда, Kaeser подчерта, че компанията е постигнала 41% спад на емисиите на CO2 след фискалната 2014 г. и е видяла 637 милиона тона емисии на CO2, намалени по време на фискалната 2019 година на клиентите, твърдейки, че компанията е „в центъра на публичен дебат, защото приехме поръчка. “

„Признаваме, че не успяхме да разберем правилно цялостната картина, свързана с тази заповед, но също така е факт, че спазваме всички законови разпоредби и че мина Carmichael всъщност е получила всички необходими разрешения от австралийските власти“, каза той , като повтаря твърдението, че „голямото мнозинство” от коренното население в региона е одобрило проекта.

Той добави, че компанията трябва да се подготви по-добре с последствията за справяне с участието „пряко или косвено“ в спорни проекти и обяви инвестиция от 1 милиард евро в преглед на устойчивостта на всички вериги за доставки на Siemens.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс