www.varchev.com

Siemens AG (SIE) Понижените преспективи за печалбите от компанията натежават на фона на вече съществуващите проблеми.

Siemens AG (SIE)

Sector: Industrials
Industry: Specialty Industrial Machinery

Посока на анализа: SHORT

Компанията се фокусира в областите на автоматизация и цифровизация  в Европа, Африка, Близкия изток, Северна и Южна Америка, Азия и Австралия. Работи чрез сегменти Digital Industries, Smart Infrastructure, Mobility, Siemens Healthineers и Siemens Financial Services.

Акциите на компанията са част от Short портфолиото на Рей Далио, главно защото е Европейска.

Производителят на вятърни и парни турбини и мрежови решения заяви, че нетната му загуба ще се увеличи тази година поради напускане на Русия и по-голям от очаквания удар от закъсалото дъщерно дружество за възобновяеми енергийни източници Gamesa.

Компанията, беше силно засегната в кръстосания огън между Германия и Русия за доставките на природен газ поради статута си на доставчик на оборудване за руския газов монополист Газпром. Нетната й загуба през трите месеца до юни се е увеличила до 533 милиона евро (543 милиона долара) от 307 милиона евро преди година.

SIE 1D CHART

Загубата на ключовата съпорт зона само подкрепя слабостта и лошото представяне на компанията. На голямата картина имаме баунс от 61.8 фиб ниво, което предизвика едномесечното рали, но прайс екшъна подсказва за несигурност от страна на инвеститорите, което се характеризира с малки свещи и намаляващ Volume с нарастването на цената.

Последните 2 сесии имаме принтирани 2 doji candles, затварящи на червено, което е индикация за нерешителност от страна на инвеститорите. Това движение се случва около 100 МА, диагоналния резист от низходящия канал, 23.6 фиб ниво и хоризонталната резист зона. Това струпване на съпротиви ще бъде трудно за преодоляване и вероятно ще видим движение в низходяща посока.

Днес секуеншъл принтира 8-ца, което предполага предстоящ край на възходящия цикъл.

Демаркър напуска Overbought територията с индикация за зона с висока вероятност за ревърс.

Очакванията на анализаторите за приходите са, леко увеличение до края на годината и задържане през следващата. Имаме негативна индикация от очакванията за EPS, които сигнализират за спад на EPS-а в отрицателна територа преза това тримесечие.

Adjusted EPS на дневна база е почти на исторически ниски нива с индикация за още спад. Това ще привлече цената в краткосрочен план надолу.

Очакванията на анализаторите остават позитивни, като се забелязва спад в BUY оценките през последните 2 месеца и увеличение на SELL оценките за същия период. 12 месечния прайс таргет се понижава през последните 5 месеца, но остава на високи нива с потенциална възвръщаемост от около 31%.

Алтернативно, пробив на хоризонталната и диагоналната съпротива би сигнализирало за предстояща промяна на тренда.

Стоп лос зоната поставяме над хоризонталната съпротива, 100 МА и диагоналната горна граница на низходящия канал, премерена спрямо големината на марджин акаунта.


 Dealer Anatoliy Pavlov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
chat with dealer
CALL NOW