www.varchev.com

Предсказуемият паричен поток. Какво трябва да търсят инвеститорите в акциите, които избират.

Когато пазарите се сринат, акциите, които са се повишили най-много, обикновено са тези, които се връщат на земята с най-тежкия удар.

Виждали сме блестящи технологични имена, обичани от инвеститорите на дребно по време на възхода, да губят до половината от стойността си в текущият мечи пазар. Някои са загубили дори повече от това.

Обратното, по-малко бляскавите акции, които може да са изостанали от по-спекулативните колеги в
стокова борса могат да бъдат тези, които предлагат най-добро запазване на капитала и ще се представят по-добре по време на спад.

Тези компании могат да бъдат спасението на портфейла, когато пазарите се обърнат надолу и макроикономическите условия станат обезпокоителни. Идентифицирането им не винаги е лесно, но инвеститорите, които успяват могат лесно да победят пазара.

Бертран Клике, управител на фонда Lazard Global Equity Franchise на стойност 500 милиона долара, се фокусира върху идентифицирането на компании, които предлагат най-точно прогнозирания паричен поток и печалби.

Предпоставката е наистина проста. Ако имате компания, в която можете да прогнозирате бъдещи печалби и паричен поток с по-ниска граница на грешка, тогава това, което ви позволява да направите, е да станете много по-уверени в оценката.

Ако смятате, че вашата компания ще направи между $10 и $100 долара, тогава е наистина трудно да бъдете настоятелни. Ако мислите, че ще направи между $97 и $102, тогава изведнъж имате нещо доста специално и можете да имате много систематичен подход към оценката.

Клике казва, че начинът, по който той идентифицира акциите, които отговарят на профила, е да търси това, което той нарича “икономически франчайз”. Това са неща, които създават позиция на сила и сигурност в рамките на конкретния пазар на компанията.

Това може да е естествен монопол, когато компанията е единственият доставчик на услуга в една определена география.

Националната мрежа в Обединеното кралство е пример за това. В тази категория имаме и лотарийния бизнес International Game Technology, най-големият оператор на лицензирани лотарии.

Втората основна сила за създаване на предвидими парични потоци са икономиите от мащаба. Не се търсят големи фирми само защото са големи. Много е важно, когато бизнесът използва предимството на мащаба по отношение на научноизследователска и развойна дейност или логистика за закупуване, за да има превъзходна финансова производителност и да бъде много конкурентен в цените.

„И така, това, което имаме там, са компании като Stericycle, която е най-голямата компания за управление на медицински отпадъци в света.“

Третият фактор са мрежовите ефекти.

Вероятно най-добрият пример за това, е Visa. Колкото по-голямо е приемането на продукта, толкова по-голяма е стойността на мрежата. Visa, която е навсякъде, отговаря на тези критерии.

Това е един вид добродетелен кръг, който се създава и това, в което се превръща, са високи бариери за навлизане. Корпоративните проценти на подновяване на Visa са много, много високи.

Луксозната модна компания Tapestry е най-големият холдинг на Клике, защото притежава много от факторите, които той търси.

Tapestry държи три луксозни марки: Coach, Kate Spade и Stuart Weitzman“.Това, което е наистина интересно за Tapestry е, че направи пълно пренареждане на управлението на своята верига за стойност и логистиката си за доставки, за да гарантира, че винаги има правилния продукт в точното време, в точното количество, за да избегнете отстъпка. Отстъпката е това, което убива маржовете.”

„CVS Health е друга компания, която отговаря на критериите. CVS е известна с мрежата си от аптеки в САЩ, но има и бизнес за управление на ползите от аптеките, който обединява търсенето на лекарства от името на здравни планове за да получава отстъпки от големите фармацевтични компании и задържа малко от спестяванията.

Лостът на мрежата от аптеки помага, тъй като компанията може да предоставя медицинска помощ в техните помещения от името на здравноосигурителните компании, за да намали допълнително разходите.


 Dealer Anatoliy Pavlov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
chat with dealer
CALL NOW